Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potpisana uredba

Putin dopustio strancima zamjenu zamrznute imovine za rusku imovinu

Russian President Vladimir Putin meets Defence Minister Sergei Shoigu and vice chairman of China's Central Military Commission General Zhang Youxia outside Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/3
08.11.2023.
u 18:08

Rusija planira deblokirati račune u vrijednosti oko 100 milijardi rublja u prvoj fazi.

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je u srijedu uredbu koja stranim investitorima čija je imovina zamrznuta u Rusiji dopušta da je iskoriste za kupnju blokirane ruske imovine u inozemstvu.  U sklopu zapadnih sankcija zbog ruske invazije na Ukrajinu, imovina više od 3,5 milijuna Rusa vrijedna oko 16,3 milijardi dolara zamrznuta je u inozemstvu.

Po izvršnoj uredbi, Rusija će dopustiti državljanima "neprijateljskih" zemalja da kupe zamrznute obveznice koje u inozemstvu drže Rusi koristeći sredstva s posebnih računa "tipa-C" u Rusiji, koji su zapravo blokirani. Rusija planira deblokirati račune u vrijednosti oko 100 milijardi rublja u prvoj fazi.

Uredba je odgovor na poteze SAD-a i drugih zemalja i organizacija koje Moskva smatra "neprijateljskima i protivnima međunarodnom pravu".

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Reakcija Coca-Cola Hrvatske o strašnom slučaju trovanja: To je izoliran slučaj, zabrinuti smo i surađujemo

Komentara 5

SE
Serengeti
18:36 08.11.2023.

Ovaj Putinov potez je odgovor na uredbu američkog kongresa koji je donio odluku da se zamrznuta ruska imovina može koristiti za Ukrajinu. Ovaj Putinov potez ne krši međunarodno pravo za razliku onog od američkog kongresa.

GO
goran2hr
16:10 09.11.2023.

Pošten prijedlog.

Avatar El Indio
El Indio
00:48 09.11.2023.

putin obecao da ce se rusi povuc sa granice Ukrajine kad zavrsu vojne vjezbe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije