Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLO U HRVATSKU

VIDEO Nevrijeme pogodilo Dvor, snimka pokazuje zastrašujuću silinu vjetra: 'Isuse Bože'

21.05.2024.
u 15:19

U regijama u kojima je upaljen narančasti meteoalarm trebalo bi biti najgore od podneva pa sve do kraja dana.

U Hrvatsku je stigla dugo najavljivano nevrijeme. Najgore se očekuje na zagrebačkom području i okolici te u Slavoniji i na istoku zemlje, gdje je na snazi narančasto upozorenje zbog opasnog vremena. Mogućnost grmljavine za to područje, navodi se, viša je od 70 posto.

Snimka koju nam je poslao čitatelj iz mjesta Dvor u Sisačko-Moslovačkoj županiji pokazuje svu silinu jakog vjetra koje je pogodilo to područje.

"Isuse Bože. Isuse", čuje se na snimci

Više munja zabilježeno je oko 14 sati i na području Karlovca, a upravo ta fronta stigla je u Zagreb. Munje su zabilježene i u dijelu Bih, na području Tuzle te nedalek od Banje Luke, pokazuju karte Istrameta. U regijama u kojima je upaljen narančasti meteoalarm trebalo bi biti najgore od podneva pa sve do kraja dana.

''Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu'', upozoravao je ranije DHMZ. Uz to, i Ravnateljstvo civilne zaštite izdalo je upute za građane kako postupiti u slučaju grmljavinskog nevremena. 

Više o nevremenu koje je pogodilo sjeverni dio Hrvatske, pročitajte OVDJE.

Ključne riječi

Komentara 6

JF
Jure_Francetić
15:29 21.05.2024.

Nekad bi čovjek prije požurio i unio tegle sa cvijećem u kuću, današnji primjerci prvo se hvataju mobitela i snimanja...

Avatar Aurel
Aurel
16:48 21.05.2024.

pa ova na snimku je nevjerojatno!!! vjetar tako luđački puše da se listovi na cijeću miču lijevo-desno!!! toga još nikad nije bilo! ide kraj svijeta

AK
Aka
06:01 22.05.2024.

Zapravo jenajopasnije ovo prognoziranje katastrofa u vidu vremenskih nepogoda, pa još u suradnji sa DHMZ koji je podigao na narančasto nekoliko regija, tako da je sve bila jedna općenita prognoza sa mogućnošću katastrofa, a od svega toga ništa. Kiša i vjetar. Ništa neuobičajeno. No mnogi su povjerovali, prestrašili se i odustali od nečega što su možda trebali obaviti, upravo zbog najvljene opasnosti po život i imovinu??Pa kamo to vodi? I što kad im drugi puta ljudi ne povjeruju a ono stvarno bude uragan? Di je tu pamet i zašto se tako radi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije