Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napadaju i iz zraka

Izraelci buldožerima ulaze u izbjeglički kamp: 'Ispod ruševina su tijela, ne možemo do njih'

Palestinians evacuate Kamal Adwan hospital following an Israeli strike, in Beit Lahia
Foto: Osama Abu Rabee/REUTERS
1/3
21.05.2024.
u 17:46

U izraelskoj ofenzivi na Pojas Gaze ubijeno je više od 35 tisuća Palestinaca, tvrde lokalne vlati, dodajući da se traga za još najmanje deset tisuća, zatočenih ispod uništenih zgrada

Izraelske snage u utorak su se probile dublje u izbjeglički kamp Džabaliju na sjeveru Gaze, objavili su lokalni stanovnici, dodajući da je u izraelskim zračnim napadima u južnom gradu Rafahu poginulo najmanje petero ljudi. Simultani izraelski napadi na sjeverni i južni rub Pojasa Gaze ovaj su mjesec pokrenuli novi egzodus stotina tisuća stanovnika u enklavi i značajno smanjili dostavu humanitarne pomoći, pojačavši time rizik od gladi stanovništva. 

U Džabaliji, izbjegličkom kampu izgrađenom za civile izbjegle prije 75 godina, izraelska vojska koristila je buldožere da ukloni trgovine i druge zgrade blizu lokalne tržnice, javljaju stanovnici. Izrael je objavio da se vratio u taj kamp, za koji je prije nekoliko mjeseci rekao da u njemu više nema boraca Hamasa, kako bi se, tvrdi izraelska vojska, spriječilo da se militantna skupina ondje regrupira. 

Zdravstvene vlasti i hitne službe objavile su kako su deseci tijela pod ruševinama kuća u Džabaliji, no da im spasioci ne mogu pristupiti. „Izrael ruši kamp na glave ljudi, bombardiranje ne prestaje, a svijet poziva da u Gazu uđe više hrane. Želimo spašavati živote, a ne dodatnu hranu”, rekao je Abu El-Naser, stanovnik Džabalije izbjegao u grad Gazu.  

U izraelskoj ofenzivi na Pojas Gaze ubijeno je više od 35 tisuća Palestinaca, tvrde lokalne vlati, dodajući da se traga za još najmanje deset tisuća, zatočenih ispod uništenih zgrada. Izraelska vojska dan ranije je objavila kako je uništila „oko 70 terorističkih lokacija” u enklavi, uključujući skladišta naoružanja, lansere raketa, vojna postrojenja i promatračnice. 

Na jugu enklave u izraelskom zračnom napadu ubijeno je troje djece u kući u Han Junisu te najmanje petero ljudi, od kojih troje djece, u domu u Rafahu. 

GALERIJA Rat u Pojasu Gaze

Palestinians evacuate Kamal Adwan hospital following an Israeli strike, in Beit Lahia
1/31
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije