Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ MINUTE U MINUTU

FOTO/VIDEO Tijelo poginulog predsjednika stiglo u Teheran

Pogrebna procesija u Tabrizu u Iranu zbog smrti predsjednika
Foto: REUTERS
1/25
Autori: vecernji.hr, Hina
21.05.2024.
u 15:52

Vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei vodit će molitve na oproštajnoj ceremoniji u Teheranu u utorak navečer, prije velikih procesija koje bi trebale započeti u srijedu ujutro.

Iranci su se okupili u utorak u pogrebnoj povorci predsjednika Ebrahima Raisija u sjeverozapadnom gradu Tabrizu, glavnom gradu pokrajine Istočni Azerbajdžan, gdje je on neočekivano poginuo u helikopterskoj nesreći.  Nakon što napusti Tabriz, Raisijevo tijelo stići će u iransko šijitsko središte Qom u utorak prije nego što bude prebačeno u Teheran. Vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei vodit će molitve na oproštajnoj ceremoniji u Teheranu u utorak navečer, prije velikih procesija koje bi trebale započeti u srijedu ujutro.

Tijek događaja:

15:59 - Građani Qoma sudjelovali su u komemoraciji za preminulog predsjednika.

Pogrebna procesija u Tabrizu u Iranu zbog smrti predsjednika
1/4

14:13 - VIDEO Tijelo poginulog predsjednika došlo u Teheran


12:57Pogrebna procesija u Tabrizu zbog smrti predsjednika

 

Pogrebna procesija u Tabrizu u Iranu zbog smrti predsjednika
1/15

12:40 -  Lijesovi iranskog predsjednika i njegovih suputnika koji su poginuli u srušenom helikopteru sada se prenose iz sjeverozapadnog grada Tabriza u sjeverni grad Qom, koji se smatra drugim najsvetijim gradom u Iranu nakon Mashada.

Planirano je da druga procesija započne u 16:30 po lokalnom vremena te će proći kraj dva sveta mjesta u gradu - džamiju Jamkaran i svetište Fatima Masoumeh.

Osim vjerskog značaja, grad je također mjesto gdje je pokojni iranski vođa studirao na islamskom sjemeništu u Qomu, gdje je naučio islamsko pravo. Državni mediji javljaju da će tijela biti nošena oko svetišta.


11:00 - Pogrebna procesija u Tabrizu zbog smrti predsjednika


10:00 -  Raisi će zatim biti prevezen u pokrajinu Južni Horasan u četvrtak ujutro, a kasnije u rodni grad Mashad, gdje će biti pokopan u četvrtak navečer nakon pogrebnog obreda

Helikopter je izgubio komunikaciju dok se vraćao u Tabriz nakon što je Raisi u nedjelju prisustvovao zajedničkoj inauguraciji brane s azerbejdžanskim kolegom Ilhamom Aliyevim na međudržavnoj granici.

FOTO Javno okupljanje u Teheranu

Pogrebna procesija u Tabrizu u Iranu zbog smrti predsjednika
1/10

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Sidewinder
Sidewinder
20:07 21.05.2024.

Glavna vijest u Hrvatskoj je pogreb ovog ubojice?? Halo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije