Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ukusna i zdrava

Uvrstite je u jelovnik: Ova jeftina namirnica uništava kolesterol i ubrzava metabolizam

shutterstock
03.05.2024.
u 10:30

Pomaže u snižavanju razine lošeg kolesterola, potiče metabolizam te doprinosi boljem raspoloženju.

Kiseli kupus prava je riznica hranjivih tvari koje podržavaju naše zdravlje. S obiljem vitamina C, antioksidansa koji jača naš imunološki sustav, te bogatstvom kalcija, kalija, željeza i vitamina B, kiseli kupus predstavlja izvrstan dodatak prehrani. No, tu nije kraj njegovih blagodati. Zahvaljujući fermentaciji, kiseli kupus također sadrži i vitamin B12, koji je inače prisutan samo u namirnicama životinjskog podrijetla, čineći ga posebno korisnim za vegane i vegetarijance, piše Zadovoljna.rs

Osim što je bogat probioticima koji potiču zdravu crijevnu floru i jačaju imunitet, kiseli kupus preporučuje se i za oporavak nakon terapije antibioticima te za smanjenje rizika od bolesti uzrokovanih disbalansom crijevne flore. Pomaže i u snižavanju razine lošeg kolesterola, potiče metabolizam te pridonosi boljem raspoloženju.

VEZANI ČLANCI: 

Njegova niska kalorična vrijednost, tek 25 kalorija na 100 grama, čini ga idealnom namirnicom za dijetu, dok je istodobno bogat mineralima, vitaminima i klorofilom, čineći ga pogodnim izborom za osobe koje se bore sa slabokrvnošću.

Važno je ipak napomenuti da osobe koje imaju visok krvni tlak trebaju umjereno konzumirati kiseli kupus, ne prelazeći više od jedne porcije dnevno, s obzirom na njegov sadržaj natrija.

Pun zdravstvenih prednosti: Evo za što je sve dobar – češnjak

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
13:15 03.05.2024.

Piše zadovoljna.rs i još netko.rs. Svakodnevno. Do kad?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije