Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

GR8 Coffee Festival: najveća koncentracija mirisa i aroma najkvalitetnijih vrsta kave na ovim prostorima

GR8 Coffee Festival
21.05.2024.
u 16:19

Najveća koncentracija mirisa i aroma najkvalitetnijih vrsta kave od 23. do 25. svibnja bit će na Zagrebačkom velesajmu u paviljonu 9 jer se održava egzotično senzorno putovanje GR8 Coffee Festival. Uz kavu, omiljeni nam napitak, bit će tu i najfinijih čajeva, čokolada, žestica i craft piva. Očekuje se da će se i subotnja zagrebačka špica preseliti u paviljon 9, gdje će mirisi svježe pržene kave i degustacija aromatičnih napitaka stvoriti savršenu uvertiru u poletan svibanjski vikend.

Cooking zona – spektakularan gastronomski doživljaj

Na GR8 [Grejt] Coffee festivalu uz fina zrna i brojne degustacije posjetitelje očekuje i slasna Cooking zona na kojoj će nastupiti poznati chefovi. David Skoko, kulinarska zvijezda, omiljeni chef na našim prostorima (a i šire), saznajemo, pripremit će neodoljiv gourmet doživljaj i istinski spektakl za nepce na bazi kave. Degustirat će se tuna marinirana u kavi s kremom od batata, pileći zabatak all caffe s bijelom palentom i cappuccino od graha, kave i parmigiana. Višestruko nagrađivani chef, Rudolf Štefan, nositelj prestižne Michelinove zvjezdice, nagrađen i s četiri toke Gault&Millaua, dolazi na festival kako bi podijelio svoju strast, i pripremio spektakularan gastronomski doživljaj. On će, doznajemo, pripremiti fenomenalan marinirani gof s kaduljom i hrskavom kavom.

Program za sve ljubitelje kave – od početnika do stručnjaka

Službeno otvorenje festivala održat će se u četvrtak, 23. svibnja u 11 sati, nakon kojeg će uslijediti i pripreme za najnapetiji dvoboj barista na ovim prostorima Barista Latte Art Battle. Estetsku privlačnost, kreativnost, tehniku i prezentacijske vještine barista ocjenjivat će tim sudaca u sastavu: Domagoj Trusić, certificirani trener i poznati hrvatski barista, Zoran Trkulja, barista trener, Ivan Životić, stručnjak za kavu i razvoj poslovanja, te Laith Hardy, coffee stručnjak i promicatelj kulture ispijanja kvalitetnih kava.

Bez obzira jeste li iskusni zaljubljenik u kavu, elitist, coffee snob ili tek počinjete istraživati svijet kave, na GR8 Coffee Festivalu doći ćete na svoje. Uz predavanja, radionice, senzorne spektakle i napeta tematska natjecanja, pripremljeni su brojni sadržaji i iznenađenja. Tijekom tri dana bogatog programa, sudjelovat će stručnjaci iz zemlje i inozemstva, a počasna zemlja-gost Festivala bit će Kraljevina Maroko. Posjetitelji će imati priliku doživjeti Maroko kroz jedinstvenu ceremoniju pripreme zelenog čaja s mentom te uživati u slatkim delicijama i datuljama.

Edukacija, održivost, trendovi i inovacije

Posebno značajno i edukativno predavanje održat će Lori Brnčić, vlasnica zero waste coffee shopa Filteraj. Cilj joj je približiti zero waste način poslovanja zajednici ugostitelja kako bi se mogli voditi održivim praksama. Posjetitelji će saznati koje zero waste navike imaju smisla, a koje imaju i još bolje alternative. Poseban gost Festivala je i Bojan Đorđević, poznat kao Mr. Coffee, koji će stvarati umjetnička djela koristeći espresso kavu kao osnovni alat, uključujući slike Hrvatske nogometne reprezentacije za dodatni poticaj na Europskom prvenstvu.

Posjetitelji će, između ostaloga, moći otkriti zašto je barrel aged kava apsolutni hit, što donosi fluid bed tehnologija u svijetu kave, koja osvježenja na bazi kave će nas oduševljavati tijekom ljeta, koje koktele ćemo rado birati kad smo u dobrom društvu, te po čemu se razlikuju vrhunski espresso aparati. Doživjet će i pravo malo CSI iskustvo kroz rekonstrukciju espressa, bit će i iznenađenja i premijera koje još nisu doživljene na ovim prostorima. Govorit će se i o povijesti te tradiciji kave. Posjetitelji koji žele intenzivnije zaroniti u dubine aroma te okusa kave i čaja, imat će priliku postati pravi connoisseur tijekom specialty coffee cuppinga i cuppinga čaja. Svi će zaljubljenici u kavu doznati čime mogu sve oplemeniti svoj dnevni ritual koji se ne propušta. GR8 Coffee Festival održava se od četvrtka do subote, 23.-25. svibnja, od 10 do 18 sati na Zagrebačkom velesajmu u Paviljonu 9. Ulaznice potražite na mrežnim stranicama gr8coffeefestival.com.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije