Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBUNILI ZAGREPČANE

Žuti kvadrati stižu za nekoliko tjedana, a žute površine već postoje na nekim T križanjima bez semafora

žuti kvadrat
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/10
07.01.2018.
u 21:08

U funkciji nema razlike, točnije, obje služe da vozači mogu procijeniti hoće li ulaziti u križanje ako iz njega sigurno ne mogu izaći

Počeli su farbati - kažu Zagrepčani, a iz Grada govore, ništa prije odobrenja Ministarstva prometa.

Žuti kvadrati, novi prometni znak u gradu, o kojem je Večernjak prvi pisao, na cestama bi se mogao pojaviti tek za nekoliko tjedana, a slična regulacija u nekim kvartovima već je zbunila stanovnike metropole.

Primijetili su žute površine u Rešetarovoj u Španskom te na Sveticama, a tamošnji stanovnici kažu, pa ovdje su oduvijek. I zaista, žute su to površine na T križanjima bez semafora, dok će se nove naći na raskrižjima s četiri semafora.

 

U funkciji nema razlike, točnije, obje služe da vozači mogu procijeniti hoće li ulaziti u križanje ako iz njega sigurno ne mogu izaći, samo što će nove žute kvadrate nadzirati kamere, a prometno redarstvo kažnjavati vozače koji blokiraju raskrižje.

žuti kvadrat
1/7

Komentara 26

Avatar Željko222
Željko222
21:52 07.01.2018.

Bandicu bi bilo pametnije da popravi ovu jadnu Zagrebačku prometnu infrastrukturu jer je ovakvo stanje neodrživo...

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
22:53 07.01.2018.

sramota!kad bu žičara,stadion,bolnica,rotor,vrtići,oronule zgrade itd.....

BS
@bserver
00:26 08.01.2018.

budalaštine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije