Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAUMA Zbog poledice je 70 građana umjesto na poslu ili u školi završilo u gipsaonici, neki su morali i na operaciju

Zbog poledice je 70 građana završilo u gipsaonici

14.01.2009.
u 23:34

U Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj ulici danas je bila veća gužva nego nedjeljom u pekarnici. Iz žagora se čulo priznanje u mobitel: “Halo, šefe, mene su vam zagipsali!” Zbog poledice koju je skrivila ledena kiša što je tijekom noći grad pretvorila u klizalište više od 70 građana umjesto na poslu ili u školi završilo je u gipsaonici.

Joj! Joj! Auč! Boli!
– Do podneva smo imali dva prijeloma gležnja i nekoliko prijeloma ručnih zglobova koji su zahtijevali i operaciju. Ostali pacijenti došli su zbog uganuća i natučenja – rekao nam je danas u gipsaonici dr. Slaven Babić, a pored njega na nosilima ležala je sa slomljenom nogom LJ. K. (77) i vikala hrapavim glasom: – Joj! Joj! Auč! Tak me boli! Samo da ne moram pod nož! Poskliznula sam se i pala na leđa dok sam prelazila cestu – jedva je uspjela izustiti unesrećena LJ. K. dok su joj medicinska sestra i brat stavljali longetu na trostruki prijelom zbog kojega će morati na operaciju. – Ne smijete ići po ledu van! Sada znate za drugi put! – prekorio ju je bolničar.

Poledicu će zapamtiti i S. D. (45), koji je pao, kako kaže, dvije sekunde nakon što je izašao iz zgrade.

– Nisam znao da je ispod snijega led. Čim sam stao na snijeg, poletjela mi je noga, no imao sam sreće jer samo sam natukao nogu i istegnuo ligamente – rekao nam je S. D. dok mu se sušila longeta. Zbog otvorena prijeloma na lijevoj ruci za koji su “krive mokre cipele” nije se previše žalio ni K. H. (53).

– Uspješno sam balansirao po ledu kroz cijeli grad i pao na cilju, u Eurotoweru. Uglancan pod nije bio dobra kombinacija s mojim mokrim cipelama – prepričavao nam je u čekaonici, tješeći se da je još i dobro prošao.

Glavu mu razbila kutija
– Koja gužva! Brijem da ćemo doći na red zadnji – gunđala su dvojica mladića koja su sjedila na drvenim klupama u čekaonici. K. K. (26) razbio je glavu, a dopratio ga je prijatelj Dalibor Topalović (27).

– Ma, kakva ledena kiša? Pala mu je na glavu kutija s alatom! Koje ludilo, onesvijestio se! Nisam znao što se događa, je li uopće živ! – uzbuđeno nam je pričao Dalibor o nesreći u garaži. U Traumu je po svoj plastični gips, koji je platila 300 kuna, došla i R. B. (35). Nogu je slomila na Snježnoj kraljici pretprošle nedjelje.

– Skinuli su mi longetu i stavili plastični gips. A da znate kako sam samo fljasnula! Baš pokraj vozila Hitne pomoći. U Traumi je prava zabava, prošli put sam tu bila sa skijašicama, a danas je sve puno novinara – prepričava i smije se.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije