Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobro djelo

Zagrebački gimnazijalci vukovarski socijalni dućan napunili hranom

12.10.2014.
u 12:31

Učenici i profesori X. gimnazije Ivan Supek autobusom su donijeli pakete i vrećice krcate namirnicama

– Gladni smo. Nemam što dati djeci za jesti, riječi su Vukovarke Magdalene Terzić, majke četvero malodobne djece, koje su rezultirale akcijom učenika i profesora X. gimnazije Ivan Supek iz Zagreba. Oni su, naime, u socijalnu samoposlugu u Vukovaru dopremili hranu i druge potrepštine.

Stvaraju mrežu pomoći

Učenici su pakete i vrećice krcate namirnicama iz autobusa kojim su doputovali unijeli u prostorije samoposluge, čije će police opet biti popunjene tjesteninom, brašnom, šećerom, sokovima, uljem, čokoladom, igračkama...

– Tužno je to, žao mi je tih ljudi. Nama je normalno da imamo tri obroka dnevno i da jedemo što i kad želimo. Strašno je kad vidiš da neki nemaju što jesti – rekla je gimnazijalka Lana Bosak.

Objašnjavajući kako su organizirali humanitarnu pomoć vukovarskoj samoposluzi, u koju po hranu dolazi i obitelj Terzić, Nikolina Talargić, profesorica povijesti iz zagrebačke škole, kaže da je sve počelo medijskim istupima Magdalene Terzić koja nema što dati jesti svojoj djeci.

– Ako djeci pružite priliku, ona mogu sve napraviti. Kap dobrote i zrno ljubavi nikome nisu odmogli. Došlo nas je 450, a skupili smo najbolje što smo mogli – rekla je Talargić.

Učenici X. gimnazije već godinama u okviru Dana škole dolaze u Vukovar te uče i o povijesti grada. Najavljuju i da neće stati s ovom akcijom te već rade na stvaranju mreže 12 škola od kojih bi svaka jedan mjesec osiguravala donacije samoposluzi za ugrožene Vukovarce.

– Želimo da građani u Vukovaru ne budu zakinuti i da imaju čime nahraniti svoju djecu – istakla je Talargić.

Zadovoljni su velikom i vrijednom donacijom iz Zagreba i voditelji vukovarske socijalne samoposluge, koji time zasad imaju dovoljno hrane za svoje korisnike.

'Velika hvala svima'

– Na popisu imamo 391 obitelj ili oko 900 osoba, starijih i mladih, ali i djece. Strašno je kada nam dođe osoba koja moli za hranu jer danima nije ništa jela, a još strašnije ako im nemamo što dati jer su police prazne. Velika hvala učenicima i profesorima X. gimnazije te drugim donatorima koji nam pomažu koliko mogu – kaže predsjednica udruge Irena Rajšić.

Komentara 6

Avatar fredi
fredi
15:07 12.10.2014.

Lijepo, prekrasna akcija!

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
15:10 12.10.2014.

Svaka vam čast!!

Avatar Kairosa
Kairosa
19:10 12.10.2014.

A di su Vinkovčani i ostali iz gradova bliže Vukovaru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije