Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEZONA PRODAJE TRAJE 40 DANA

Zagrebačke ulice ubrzo će zamirisati na omiljeno voće: Jagode na štandovima u kvartovima od četvrtka

Zagreb: Pultova za jagode sve manje, a cijene višetruko skočile
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
20.04.2024.
u 15:00

Proljeće u Zagrebu tradicionalno miriše na jagode, a iznimka neće biti ni ova godina jer uskoro počinje i njihova sezonska prodaja na otvorenom, odnosno na štandovima po kvartovima

Službeno, donesena je odluka da se sezona otvara 25. travnja i traje točno 40 dana, odnosno do 3. lipnja. Prodajna mjesta određuju se natječajem, a na njima bi jagode ove godine, ako je suditi po ponudi na placevima i u trgovačkim lancima, mogle biti skuplje. Proizvođači se žale na rast cijena u proizvodnji uzrokovan inflacijom, a nedavno je internet, primjerice, užarila fotografija sa šibenske tržnice, gdje se mjerica prodavala za sedam eura.

U trgovačkim centrima cijena se pak kreće oko dva eura, no najčešće naljepnica otkriva da su iz Španjolske. A osim jagoda, na zagrebačkim će se štandovima ovoga proljeća i ljeta prodavati i trešnje, i to od kraja svibnja do kraja lipnja, te potom do kolovoza kupine, maline, ribiz, aronija i borovnica.

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije