Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turk najavljuje

'Više će se ljudi zapošljavati kod nas u Zaprešiću nego u Zagrebu'

željko turk
Borna Filić/PIXSELL
04.06.2013.
u 10:56

Poticat ćemo male poduzetnike još nižim doprinosima, a grad će se pokrenuti i jačanjem uslužnih djelatnosti povezanima s transportom i logistikom

Jutro nakon drugog kruga izbora novi/stari gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, kandidat koalicije koju predvodi HDZ, odahnuo je nakon, kako je kazao, \"najprljavije\" kampanje u kojoj je sudjelovao. Pritom spominje pitanje koncesije Novih dvora i pročistač voda, koje su njegovi suparnici aktualizirali u kampanji. Nakon šest godina vladanja gradom i kampanju i izbore smatra rutinom, a takav je i prvi dan u drugome mandatu. 

Veliki zahvati od jeseni 

Ovo je drugi put da su ga izabrali građani, a nakon što je 2006. posredno postavljen za gradonačelnika, kad je odlukom vladajuće koalicije HDZ-a i Nezavisne liste Vinka Morovića stupio na dužnost (prije lokalnih izbora 2005. dogovorili su se da će svaka strana gradom vladati pola mandata). 

U ovom mandatu započet će nove projekte i završiti stare, kojima će pokušati riješiti najveći problem – pitanje prometa i povezanosti Zaprešića. Tako će se dovršiti sjeverna obilaznica koja će spajati Zaprešić od Novih dvora do Westgatea, a koja će rasteretiti grad za 30 do 40 posto. 

– Ujesen krećemo s izgradnjom rotora kod benzinske pumpe na južnom ulazu u Zaprešić, a počinjemo i s realizacijom izgradnje južne obilaznice, nastavak zaprešićke Bologne. Zemljište u vrijednosti od 25 milijuna kuna otkupljeno je, građevinska dozvola je dobivena i na jesen raspisujemo natječaj – najavljuje Turk. 

No najveći zahvat bit će, poručuje, preseljenje komunalne službe i vatrogasaca u blizinu Srednje škole ban Josip Jelačić, u što će grad uložiti tridesetak milijuna kuna. 

Stare zgrade će se rušiti, a gradit će se novi stambeno-poslovni kompleks u vrijednosti od sto milijuna eura. 

Iako se Zaprešić ubraja u gradove s najmanje nezaposlenih u Hrvatskoj, prije svega zbog činjenice da je 20 minuta udaljen od glavnog grada, trend zapošljavanja u Zagrebu Turk planira promijeniti.

– Poticat ćemo male poduzetnike još nižim komunalnim doprinosima. Mislim da bi se Zaprešić mogao pokrenuti jačanjem uslužnih djelatnosti, prije svega vezanima uz transport i logistiku – kaže gradonačelnik te dodaje da će ulagati i u kulturne i društvene sadržaja za mlade. 

Multimedijalni centar 

Jedan od projekata kojim će to postići jest izgradnja multimedijalnog centra na glavnom zaprešićkom trgu, u koji će preseliti pučko učilište, a otvaraju se i drugi sadržaji. 

– Ulažemo u obrazovanje, pa iduće godine osnivamo osnovnu i srednju glazbenu školu – kazao je Turk i dodao da su aplicirali i na strukturne fondove od 100 milijuna eura, a da bi od EU izvukli što veću korist, formirali su i tim koji će se baviti EU projektima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije