Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pustio je Ivica Lovrić

VIDEO Dramatična snimka radnika s Jakuševca: 'Eksplodiralo je. U zadnji čas sam izašao'

Zagreb: Opet se odronilo smeće na Jakuševcu, dvije osobe ozlijeđene
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/8
04.12.2023.
u 13:01

Na snimci se čuje kako taj radnik u šoku objašnjava nekome što se dogodilo. "Eksplodirao je Jakuševec, ja sam bio na kompostani, u kontejneru", čuje se

Bivši gradski pročelnik Ivica Lovrić pustio je snimku radnika koji je bio na odlagalištu na Jakuševcu u trenutku kad je došlo do odrona. Na snimci se čuje kako taj radnik u šoku objašnjava nekome što se dogodilo. "Eksplodirao je Jakuševec, ja sam bio na kompostani, u kontejneru. Ej, kad je to počelo buriti. Slavim drugi rođendan, u zadnji čas sam izašao", čuje se na snimci, a zatim radnik nastavlja. "Čovjek naš bez ruke je ostao. Užas, užas", rekao je. Ivica Lovrić potom je prozvao trenutačnu gradsku vlast.

"Kada neodgovorni diletanti dođu u poziciju da upravljaju gradom, onda to završava tragično", rekao je i dodao da oporba već dvije godine upozorava da će se zbog načina na koji Tomašević upravlja gradom i Jakuševcem dogoditi tragedija. "Nakon odrona prije nekoliko tjedana dogodila nam se rano jutros i eksplozija u kojoj imamo stradalih. Nažalost, ovo nas sve nekako upućuje da ovo neće stati.

Ako se vozite u neispravnim autobusima ili tramvajima, ako protuzakonito odlažete otpad, ako ne održavate vodovod ili ne pilite suha stabla, tragedije će se događati", rekao je Lovrić. Prozvao je i Državni inspektorat za koji je rekao da nije radio svoj posao. Lovrić je pozvao i Tomislava Tomaševića i glavnog državnog inspektora Andriju Mikulića i zatražio da daju ostavke. 

Na ostavku, ali šefa Čistoće Davora Vića, pozvali su i iz Novog sindikata Čistoće. Tomislav Tomašević pozvao je Vladu na hitan sastanak kako bi se razgovaralo o zatvaranju Jakuševca. "Dvadeset godina su obećavali da će se odlagalište zatvoriti, to se nije napravilo. Mi radimo sve što možemo da ga što hitnije zatvorimo. Ali, to nije samo odgovornost Grada nego i države. Inzistiramo da što hitnije nađemo zajedničko rješenje da se odlagalište zatvori i da otvorimo novi centar u Resniku", rekao je.  

VEZANI ČLANCI:

Tri osobe ozlijeđene su u novom odronu smeća na zagrebačkom odlagalištu otpada Jakuševec. Novi odron smeća, drugi u manje od mjesec dana, dogodio se u ponedjeljak oko 6.40 sati. 

Bojite li se za zdravlje zbog odrona na Jakuševcu?

 

Komentara 20

KU
kublajkhan
13:11 04.12.2023.

Ne može više mrtvace kriviti pa sada krivi vladu. Katastrofa. Sramiš li se semfe?

ZP
Zabranjen pristup
13:13 04.12.2023.

Vidi se jasno kao dan kriva je ograda,nije zadrzala odron kaze senf

MI
miliša
14:45 04.12.2023.

Uvaženi gradonačelnik Tomašević traži sastanak u Vladi. Koji sastanak - OSTAVKA odmah.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije