Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER U OSIJEKU

Plenković o odronu otpada: Odgovornost je na onome tko je preuzeo vođenje Zagreba

Osijek: Svečanost otvorenja nove zgrade Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Osijek
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
04.12.2023.
u 13:03

U Osijeku danas boravi premijer Andrej Plenković koji je nakon otvorenja nove zgrade KBC-a Osijek i svečane sjednice dao izjave za medije

Premijer Andrej Plenković danas boravi u Osijeku, gdje je prisustvovao otvorenju nove zgrade Objedinjenog hitnog bolničkog prijama, dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija KBC-a Osijek. Nakon naknadno održane svečane sjednice povodom Dana Grada Osijeka, Plenković je dao izjave za medije, a kratko se osvrnuo i na novi odron otpada na Jakuševcu. 
 
Inače, uz Plenkovića su danas u Osijeku i novi ministar obrane Ivan Anušić, kao i ministar zdravstva Vili Beroš. Na samom početku Plenković se osvrnuo na projekte koji su se dosad ostvarili na području Osijeka, a potom je krenuo i odgovarati na pitanje novinara, poglavito o Jakuševcu.

- Kako je u roku od par sati odron postao odgovornost Vlade? Onaj tko preuzme odgovornost za Grad, onda mora nešto napraviti. Vlada će kao i drugim gradovima pomoći Zagrebu. Mi se non-stop konzultiramo s njima - objasnio je. Dotaknuo se i afričke svinjske kuge pa ponovio kako cjepivo i lijek ne postoje, zbog čega je jedino moguće uspostaviti mjere. 

- Od ukupnog fonda, samo 3 posto svinja je eutanizirano u ovom šestomjesečnom razdoblju. Ne samo da se broj svinja nije smanjio, već se i povećao za 1.500 od početka ASK-a. Što radimo s onima koji su usmrtili svinje? Kompenziramo im štetu - Vlada im daje novac za ono što bi zaradili da su imali svinje, a dajemo i novac svima koji nisu u mogućnosti obaviti tradicionalnu svinjokolju Vlada je napravila baš sve, jedino onako kako se to čini. U procesu je i izrada novog akcijskog plana Europske komisije, mi nismo sami - objasnio je, poručujući da se pričeka usvajanje Plana.

POVEZANI ČLANCI:

- Onaj tko se želi boriti za hrvatsko selo i Slavoniju, taj treba biti šampion poštivanja mjera koje je Vlada poduzela. Onda će se situacija smiriti i funkcionirat ćemo kao i dosad. Mi nismo zemlja u kojoj se propisi ne poštuju, već zemlja u kojoj moraju biti osigurani najviši standardi sigurnosti - dodao je, naglašavajući kako ''postoje samo akteri koji su izmanipulirani od strane manjih strančica ne bi li se stvorio problem između Vlade i poljoprivrednika''.

Plenković se osvrnuo na smjenu šefa HEP-a Frane Barbarića, naglašavajući kako je on ''prvo dao ostavku, a potom je bio smijenjen''. Komentirao je kratko i situaciju u Grčkoj gdje se trenutno nalazi 102 pritvorena navijača Dinama, demantirajući da je Vlada imala utjecaj.

 - Tko je napadao grčko pravosuđe? Kontekstualizirajte malo sve - kazao je povišenim tonom Plenković.

Podsjetimo, povodom novog odrona otpada koji je ozlijedio tri djelatnika na Jakuševcu zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević zatražio je i hitan sastanak s Vladom kako bi se rješilo to pitanje i otvorio novi centar u Resniku. Inače, Plenkovića se jutros dotaknuo i odvjetnik BBB-a pritvorenih u Grčkoj koji su jutros stigli na atenski sud na ispitivanje nakon nereda zbog kojih su već više od tri mjeseca u grčkim zatvorima. 

>> VIDEO Novinarka Večernjeg lista na Jakuševcu: U odronu smeća ozlijeđeno je troje radnika

Komentara 18

BS
Blue_shirt
13:01 04.12.2023.

Naravno, nismo vise u socijalizmu da je sve to nase. Zna se vlasnik i zna se sto vlasnisto ima oza sebe. Dakle nije samo slikanje i demagogija, svaki vlasnik mora odgovorno gospodariti svojom imovinom. I svu stetu nastalu na imovini snosi sam, uz opciju da se osigurao.. ali to je druga tema. Pa plenki ni bio lud da sada podmetne ledja za nesto sto nije njegov resor odgovornosti...

G1
grom 111
12:57 04.12.2023.

senf nemože uu resnik smradu

EJ
ejStef
14:14 04.12.2023.

Vidim da Tomašević trči u Banske dvore, opet žica pomoć od države. Pa skoro da je rekao da je država kriva, a ne vodstvo grada... Neka se Tomašević vrati onom što mu dobro ide - urlanju i valjanju po cesti. Evo, jedan prosvjed za promjenu imena Jakuševca u Titovi bregi sigurno će riješiti stvar...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije