Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga u tijeku

Grad Zagreb tražit će hitan sastanak s Vladom: 'Želimo napokon zatvoriti Jakuševec'

04.12.2023.
u 12:57

Istražuje se odgovornost svih uključenih, domeću u priopćenju, Čistoće i privatnih tvrtki koje od 2012. upravljaju gradilištem Jakuševec, odnosno, projektanta, nadzora i izvođača

Jutros nešto prije sedam sati došlo je do odrona otpada na Jakuševcu. Na terenu su policija i inspekcije koje utvrđuju sve okolnosti, javljaju u Gradu.

-Nažalost, troje radnika Zagrebačkog holdinga je ozlijeđeno, od kojih jedan radnik teže. Čekamo daljnje informacije o njegovom stanju, izražavamo žaljenje zbog ozljeda koje su radnici zadobili i stojimo na raspolaganju za pomoć njemu i njegovoj obitelji- kažu u Gradu. 

Istražuje se odgovornost svih uključenih, domeću u priopćenju, Čistoće i privatnih tvrtki koje od 2012. upravljaju gradilištem Jakuševec: projektanta, nadzora i izvođača. Na policiji i državnoj inspekciji je da utvrde odgovornost, a sa svoje strane, Grad će učiniti sve što nadležne institucije budu zahtijevale. Jednom kada se odgovornost utvrdi, uslijedit će sankcije. U ovom trenutku otpad se ne odvozi na odlagalište Jakuševec.

>>VEZANI ČLANCI: 

-Grad Zagreb je također dodatno angažirao sudskog vještaka da provede neovisnu istragu, te naložio dodatna mjerenja kvalitete zraka. Trenutno mjerne postaje na Jakuševcu pokazuju da nije došlo do prekoračenja graničnih vrijednosti ni za sumporovodik ni za metan. Nastavni zavod za javno zdravstvo Andrija Štampar napravit će danas i dodatno mobilno mjerenje kvalitete zraka pored odlagališta- kažu iz uprave.

Grad Zagreb traži hitan sastanak s Vladom kako bi se ubrzala gradnja centra za otpad u Resniku, a odlagalište Jakuševec nakon 20 godina napokon zatvorilo u najskorijem mogućem roku.

>>VIDEO: Ivica Lovrić pustio snimku radnika Jakuševca

Komentara 3

V0
Vlaskoulicanec4.0
13:42 04.12.2023.

Kakve veze ima vlada sa gradskim odlagalištem otpada???

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
23:41 04.12.2023.

Da, sad cmolji pred Plenkijem da te vadi iz go.... u koje si sam ušao. Ionako ste isti!

Avatar neugodan
neugodan
13:34 04.12.2023.

Ivice Lovricu, ti i HDZ se samo nemojte javljati. Ovo je vasih ruku nedjelo!!! Stanovnicima okolnih naselja ste trpali pare u djep i tako kupovali mir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije