Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDINSKI PLAC

Urar Mumlek: Ja bih iz prolaza na placu izbacio sve te krpice!

urar
Foto: MARKO JURINEC / PIXSELL
1/3
10.06.2010.
u 16:31

Gradska tržnica Varaždin prepolovila je cijenu najma u prolazu ka Kukuljevićevoj ulici obrtima s uslužnom djelatnošću (urari, zlatari, švelje...), ali ne i trgovcima i ugostiteljima.

Ovaj prolaz je i bio predviđen za obrtnike koji imaju uslužne djelatnosti. Ja bih izbacio sve te krpice. Da nema žutih crta bile bi sve do sredine prolaza. Ako već prodaju odjeću ovdje, trebala bi biti izložena samo na lutkama. Kupce neće privući gaće. Evo, svoj sat, kojim se reklamiram, i ja sam na kraju morao postaviti pred radnju, jer ju od sveg tog šarenila kupci nisu ni vidjeli – komentira urar Radoslav Mumlek jučerašnje odobrenje gradonačelnika Čehoka Gradskoj Tržnici da se za 50 posto smanji najam obrtima s uslužnim djelatnostima u prolazu od tržnice prema Kukuljevićevoj ulici.

Najam od 130 kuna tako je smanjen na 65 kuna. No ne i trgovcima i ugostiteljima. Prodavači odjeće i obuće tako će plaćat po starom. Namjera Gradske tržnice jasna je – “istjerati” odjeću i obuću u dio tržnice kod parkića, a prolaz učiniti obrtničkim odjeljkom.

- Zainteresiran je ključar iz Vame, jedna švelja... Frizerke, zlatari, sve bi to dobro došlo. Ovo je mjesto u centru u kojem želimo zadržati tradicionalne zanate i deficitarna zanimanja. A i dio prostora sad zjapi prazan. Cijena im je previsoka, nitko ni ne pita za najam – kaže Predrag Ciglar, direktor Tržnice. Na taj način, želi povećati i ukupnu posjećenost Gradske tržnice, jer bi kupci na jednom mjestu mogli naći sve što im treba i manje lutati po gradu.

Ključna je stvar, napominje Ciglar, urediti i zgradu bivšeg kina, s kojeg padaju dijelovi pročelja, zapuštena je i odbija posjetitelje.

U prolazu smo zatekli i Ljubicu Majcen, vlasnicu obrta, no trgovačkog. Prodaje prozvanu odjeću i obuću.

- Mi nismo tražili sniženje cijene. Iako plaćamo najviše, na ostatku tržnice plaćaju 100 ili 110 kuna. Takva nam je cijena jer smo trebali raditi cijeli dan. Pokušali smo, no promet poslijepodne nije nam donio ni za kavu pa sad radio od 7 do 13 sati – kaže Lj. Majcen. No nema namjeru mijenjati lokaciju radnjice, unatoč ovakvoj odluci Tržnice i gradonačelnika. Štoviše, pristaje i dalje plaćati ovakav najam, jer, kaže, na sajmovima mora platiti i mnogo više.

 

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
15:01 16.06.2010.

mumleka izbaciti jer mijenja jednu bateriju u običnom satu koji košta 100 kuna ,a sana bateruja 12 kuna on zamjenu računa 50 kuna...naravno bez računa

FR
franc
23:47 11.06.2010.

A kako bi bilo da ovi koji na placu prodaju \"krpice\" zatraže da se iz prolaze izbace svi pokvareni ljudi - pogotovo urari? Po čemu je taj Mumlek zaslužio da radi tamo a to nisu zaslužili prodavači \"krpica\"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije