Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A Tomašević je u Estoniji

U ulici gdje je poginuo pješak, stablo danima prijetilo zgradi. Uklonjeno je tek nakon našeg teksta

Zagreb: Stablo iščupano tijekom nevremena stoji naslonjeno na stambenu zgradu
Robert Anic/PIXSELL
25.07.2023.
u 18:25

Situacija poput one u Dugavama prisutna je i u drugim dijelovima Zagreba stoga mnogi sve glasnije postavljaju pitanje ima li nova gradska uprava kapaciteta nositi se s ovom katastrofom i je li bilo potrebno da usred kaosa koji je sličan kao onaj nakon zagrebačkog potresa, gradonačlenik putuje u inozemstvo na protokolarni sastanak.

Gotovo tjedan dana stablo kojega je nezapamćena oluja iščupala iz korijena provelo je naslonjeno na zgradu u Ulici Svetog Mateja o čemu je danas ranije izvijestio Večernji list. Da stvar bude gora, oštećeno stablo nalazi se u istoj ulici u kojoj je zbog pada stabla na mjestu preminuo pješak. 

Bez obzira na apele stanara, u sanaciju nije došao nitko. Međutim, tek nakon što je Večernjak objavio priču, od Grada Zagreba dobili smo informaciju kako su stablo izvaljeno na zgradu u Dugavama uklonili radnici Zrinjevca. 

Štete od olujnih vremena i dalje se zbrajaju pa je danas pristiglo gotovo više od tisuću prijava nego jučer, a DHMZ je zbog mogućnosti novih nevremena izdao novo crveno upozorenje. 

Posljednju javnu tiskovnu konferenciju gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je u četvrtak, nakon čega su mediji obaviješteni kako konferencija, bez obzira na stravično nevrijeme i njegove posljedice, neće biti do 22. kolovoza. 

U međuvremenu, većina Zagreba i dalje je devastirana ostacima nevremena a odasvud pristiži pritužbe o manjku građevinskog materijala, rasulu u Zrinjevcu te da većinu posla u raščišćavanju Zagreba obavljaju Zagrebački vatrogasci iako to nije njihova primarna djelatnost. 

Usprkos tome što je grad ranjen, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je otišao u Talin, koji je ove godine proglašen za Europsku zelenu prijestolnicu, gdje se sastao s gradonačelnikom Mihhailom Kolvartom i njegovim suradnicima. U fokusu sastanka, navode iz Grada, bile su zelene politike i održiv razvoj, te prilagodba klimatskim promjenama i digitalna tranzicija. O tome je posjetu javnost obaviještena tek naknadno, nakon upita novinara. 

Situacija poput one u Dugavama prisutna je i u drugim dijelovima Zagreba stoga mnogi sve jasnije postavljaju pitanje ima li nova gradska uprava kapaciteta nositi se s ovom katastrofom i je li bilo potrebno da usred kaosa koji je sličan kao onaj nakon zagrebačkog potresa, gradonačlenik putuje u inozemstvo na protokolarni sastanak.  

Komentara 7

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
22:38 25.07.2023.

Ne znamo i ne možemo! Glavno da vijore zastave duginih boja...

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
23:20 25.07.2023.

sve glasače sekte možemo koje poznajem su bivši glasači živog zida!zanimljiv mi je taj intelekt ljudi.

BU
BURA92
21:24 25.07.2023.

malo je mjesec dana ljetnjeg godišnjeg odmora za dotičnog 'gosppdina'..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije