Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZIMSKA SNIŽENJA

Redovi za blagajne do ulaza, a s polica se grabi doslovno sve

Sniženja
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/4
29.12.2017.
u 20:49

Najviše se traže džemperi, ali i dobitna kombinacija za doček

Majice za 20, jakne već od sto, džemperi za 80 kuna, a zimske čizme, umjesto 600, sad su tek 300 kuna – prosječne su to cijene artikala na zimskim sezonskim sniženjima. Blagdani su gotovo na izmaku, ali ne i potrošačko ludilo, s obzirom na to da će cijene iz dana u dan biti sve niže. Dobre su to vijesti za sve šopingoholičare koji će u idućih šezdeset dana, koliko sniženja traju, moći kupiti sve ono što im je promaknulo ili im je bilo preskupo.

Sniženo do 70 posto

Iako već sa svakog izloga bliješte natpisi s primamljivim popustima i do 70 posto, u prvim danima ovogodišnjih sezonskih sniženja još uvijek nema onoliko kupaca koliko ih se očekuje jer pravo ludilo tek dolazi. No, unatoč tome što se pravi potrošački stampedo tek očekuje, i u prvim danima sniženja redovi za plaćanje u pojedinim trgovinama sežu do ulaznih vrata. Iako za sada još uvijek nema uobičajenog kompulzivnog kupovanja svega, i što treba i što ne treba, povećan je broj radnika u trgovinama koji marljivo slažu svu odjeću da bi kupcima bila pregledna. Redovi ispred kabina znatno su veći nego u redu za plaćanje budući da mnogi kupci u prvim danima dolaze samo izvidjeti situaciju; što se sve nudi i isplati li se to kupiti.

– Predblagdanska prodaja bila je puno bolja nego lani, a nadamo se da će se taj trend nastaviti i u postblagdanskom razdoblju – ističe trgovkinja Ivana Galić te dodaje da se najviše prodaje zimska odjeća, ali i haljine u kojima dame planiraju zablistati u novogodišnjoj noći. Najviše su sniženi ljetni komadi odjeće, no unatoč tome, slabije se prodaju jer ljudi kupuju ono što im treba sada.

>> Advent u Zagrebu 2017.

Sniženja
1/53

U inozemstvu i jeftinije

– Uvijek kupujem na sniženjima, a sada sam došla isključivo kako bih obnovila ormar novim džemperima – rekla je Maja Forcati, koja ipak primjećuje razliku u cijenama u Hrvatskoj i svojoj rodnoj Italiji ističući da su sniženja u susjednoj nam zemlji veća. No, svi oni koji nemaju priliku otići u šoping u inozemstvo sreću mogu pronaći i u domaćim trgovinama. Na sniženjima se ne nalaze više samo lanjske ili preklanjske kolekcije, kao što je to bila praksa prethodnih godina. Hrvatski prodavači, naime, kako bi zadržali lojalnost svojih kupaca, po sniženim cijenama prodaju sve, od ljetnih do kolekcija jesen/zima 2017. Iako su sniženja još uvijek veća u susjednim zemljama EU nego kod nas, primjetno je da se iz godine u godinu već u prvom valu sniženja mogu ugrabiti prave prilike.

 

 

Ključne riječi

Komentara 4

PR
prohujalo
02:18 30.12.2017.

Zašto novinarima treba da izmišljaju. Pišu da sniženja počinu(počela su) 27.12. Bio u Šoping centru istok na Žitnjaku u srijedu. Velika obmana. Nikakvog novog sniženja koje je počelo,navodno 27.12. nisam vidio. Sve što je sniženo,to je već od cca 9.12.2017. i to od 15% do 70%. Ako bolje pogledate na nekim izlozima piše malim slovima da je sniženje od 9.12. do 8.1.2018. Drugim riječima Zimska rasprodaja u Zagrebu još nije ni počela.

ZG
ZGexil
21:08 29.12.2017.

ma kakav todorić. glavni đek u državi je nekakvi sale. imenuju ga u skoro svakom izlogu.

DO
dommar36
21:04 29.12.2017.

Samo novaccccc 😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije