Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osvajači medalja

Šampioni: Treba imati tehniku, snjegomobil ili bar malo špeka

Pobjednici Sanjkaškog kupa Cmrok 2019. za djecu i mlade
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/10
18.02.2019.
u 09:40

Natjecanje je okupilo stotinjak sudionika sa sanjkama svih veličina, boja i oblika, od tradicionalnih drvenih preko plastičnih koje izgledaju poput boba do onih koje podsjećaju na lopatu

– Stvar je u tehnici. Malo ljudi zna da na sanjkama treba leći nisko kako vas ne bi bacalo u stranu – objasnio je 12-godišnji Lucas Lowrie, kojemu je trebalo samo 16,6 sekundi da se spusti s brda i tako na prvom Sanjkaškom kupu na Cmroku osvoji zlato u kategoriji starijih kadeta.

A došao je sasvim slučajno

Natjecanje je okupilo stotinjak sudionika sa sanjkama svih veličina, boja i oblika, od tradicionalnih drvenih preko plastičnih koje izgledaju poput boba do onih koje podsjećaju na lopatu. Bilo je vrlo ozbiljno pa se na zasnježenoj stazi s dva zavoja pomno pratilo vrijeme, a samo su stotinke odlučivale o pobjednicima. Mnogi su na Cmrok potegnuli i nekoliko sati ranije kako bi usavršili vještine i razradili taktiku, no Lucas, koji se s roditeljima u Zagreb prije dvije godine doselio iz Amerike, nije bio među njima. Štoviše, on je na kup došao slučajno.

– Živimo u blizini i čuli smo ujutro neki žamor pa došli provjeriti što se događa. A kada je Lucas vidio da je natjecanje, nagovorio nas je da se vratimo kući po sanjke kako bi se mogao uključiti – kazali su Connie i Brad Lowrie.

Srebro i broncu u toj kategoriji, odnosno među djecom od 10 do 14 godina, osvojili su Lun Val Sakoman i Niko Tustonja, kojega je, kazao je, zeznuo početak staze koji nije bio dovoljno strm, pa je išao malo sporije. Drugi i treći među mlađim kadetima, do 10 godina, bili su Bianka Brkić i Kristijan Hribar, dok je konkurenciju u toj kategoriji svojim snjegomobilom suvereno pomeo Leon Brnčić.

>>Pobjednici Sanjkaškog kupa Cmrok 2019. za djecu i mlade

Srebra za brata i sestru

– To vam je kao romobil, samo za snijeg. I mnogo je brži nego sanjke – istaknuo je desetogodišnji Leon koji o pobjedi nije razmišljao, ali ga nije ni iznenadila, pa je poput prave zvijezde pozirao ispred kamera i fotoaparata. Ima i iskustva, dodao je ponosni tata Alen, budući da je i državni prvak u karateu. U školi skuplja petice, izrađuje robote od lego-kockica, a kada naraste, kazao je, bit će autodizajner.

U najmlađoj kategoriji, među djecom od tri do šest godina koja su se niz stazu spustila s roditeljima, prvo je mjesto osvojio David Špehar, dok je druga bila četverogodišnja Franka Sakoman, Lun Valova sestra.

– Nema veze što nisam dobila zlatnu medalju, i srebrna je super. Mi imamo najbolje sanjke, s kočnicom, pa se njima može upravljati u svim smjerovima – pokazivala je svoje vozilo Franka. Broncu je zaslužio Marin Amidžić, i to na drvenim sanjkama, ali s malom tajnom.

– Sanjke smo ujutro podmazali špekom i to nam je pomoglo da se brže spustimo – otkrila je mama Maja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije