Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
12 2°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
 • Avatar Drazen Klaric
  Drazen Klaric:

  He he, a majka svih bitaka, ona smetlištarska, u Zagrebu je gurnuta pod tepih. Projekt štetnog Centra za gospodarenje otpadom, vrijedan cca 3 milijarde i 200 milijuna kuna, i dalje u GUP-u ponosno nosi markicu za spalionicu, energetsku oporabu otpada, ... prikaži još! energanu i kako se to sve ne zove da se prikrije spaljivanje otpada, a Gradonačelnik veli da je kurenje "passe", he he. Ja mislim da bi ovdje bilo dobro malo uvježbati i ostatak francuskog, sa jednom malom moralnom giljotinicom, a ak to nejde, onda jedna mala Robespierreova. Kakva je to struka, ako je ulica pametnija od nje?

 • danijelrukavina4:

  Nisam stigao na prosvjed, ali podržavam prosvjednike. Iz aviona se u ovome vidi da se pogoduje interesima krupnog kapitala, a na direktnu štetu građana Zagreba. Još jednom postavljam pitanje gradskim vlastima : "Kako to da se u "nekretninski biznis" ulaže ... prikaži još! u Zagreb. Pa svaki svjetski "nekretninski biznismen" bi za taj svoj biznis izabrao New York, London, Paris...". Slobodnih nekretnina u gradu Zagrebu, za prodaju ili najam , bilo stambenih ili poslovnih ima koliko hoćeš. Dovoljno da se otvori oglasnik na internetu. Ima i kvalitetnih stanova i poslovnih prostora, još više nekvalitetnih. Prije 10-15 godina je bio članak na internetu - gradu Zagrebu nedostaje 200.000 m2 poslovnog prostora. Pa se krenulo u stihiju gradnje poslovnog prostora. Pa je uz ostale poslovne zgrade niknula i "Radnička". Da li je to donijelo neki gospodarski rast u gradu ili u Republici Hrvatskoj. Mo'š mislit. A pravo je pitanje kako naši gradske vlasti ne mogu dovesti prave investicije - u izgradnju start up firmi, ekološku poljoprivredu, eko-voćarstvo, izgradnju komunalne infrastrukture, green field investicije. Našli samo investitora u nekretnine. Eno one isto tako vlasti u Beogradu našli "investitora" u Beograd na vodi. Istog koji bi trebao biti i ovdje investitor. Sva urbanistička i arhitektonska struka je rekla da je to duboko štetan projekt za građane grada Zagreba. Ako ne znate privući investitore koji će ulagati u našu pamet, znanje, proizvodnju, ne trebate nam dovoditi ni ove "investitore".

 • zoranos:

  Ajmo braniti livadu i ajmo braniti kompleks velesajma koji je star 60 godina i u ruševnom stanju! U ovoj državi apsolutno se ništa ne može napraviti bez da se netko buni. Pretpostavljam da su se ti isti bunili i kada ... prikaži još! se kopalo po močvari Bundek prije 20 godina, a danas šute jer je ta močvara postala možda i najljepši park u Zagrebu. Neću braniti Bandića ali ovo ići kontra Bandića u svemu, pa i u dobru, je apsurd! Ajmo onda obustaviti svaku gradnju u gradi i neka pripoda napravi svoje - valjda će onda Zagreb biti prvi u Hrvatskoj po broju dolazaka turista a ne "tek" 3.

Još iz rubrike Zagreb

Zagreb: Započeli radovi na okretištu Črnomerec
Stanica pomaknuta

Zbog radova na okretištu, za vikend tramvaji ne voze s Črnomerca

Zagreb: Malim pacijentima Klaićeve bolnice stiglei darovi Sv. Nikole
'želi ti osmijeh'

Mališanima u Klaićevoj stigli crteži i pisma od vršnjaka iz cijele Hrvatske

Knežija zgrada
Poduzet će mjere

O gradnji osmerokatnice na Knežiji oglasio se i gradonačelnik: Neću to dopustiti!

2