Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Predizborna je bajka gotova, sada stižu računi. Na adrese građana

ZET
Sanjin Strukic/PIXSELL
20.10.2017. u 11:17

Prodaja karata od četiri kune dokaz je da su građani spremni platiti razumnu cijenu prijevoza

Drama u ZET-u! Pad je prihoda iznad očekivanja, to treba smanjiti, ponavlja se opera znamenitog Zagrebačkog holdinga i njegova još poznatijeg dirigenta Milana Bandića. Praizvedbu glasovite zagrebačke jadikovke više nitko ni ne pamti, no zato “Banderas” ne propušta priliku podsjetiti nas na teško stanje u ZET-u.

Jedino što propusti jest podsjetiti da je to njegova krivnja. Pa bili su izbori, što sad, moralo se nešto pa eto karte od četiri kune. I narod plješće, konačno jedna dobra ideja. Samo što dobre ideje treba i razraditi jer inače koštaju, ova je konkretno stajala 19,6 milijuna kuna. Primjena karte od četiri kune pokazala je da su građani spremni platiti razumnu cijenu da bi se vozili javnim prijevozom. Četiri kune jest ta cijena. Tih je karata prodano 11,1 milijun od njihova uvođenja do danas. Samo, pokazalo se i da Zagreb nije baš toliko velik pa je karata od deset kuna prodano tek 1,2 milijuna u odnosu na 5,7 milijuna u prvih šest mjeseci prošle godine. Pali su i mjesečni i godišnji pokazi. I sada ide kontrola štete, uvodi se karta od šest kuna koja vrijedi sat vremena. Nije baš sasvim jasno na koji će se način na efikasan način kontrolirati tko se koliko vozi. Realno, za sat vremena dođeš od Remetinca do Dubeca, čak i ultrabrzim ZET-om.

Eventualnom gubitku doskočilo se naplatom parkirališta u cijelom gradu. I to je to, gubitak će se lako nadoknaditi jer još ima naselja na području Zagreba u kojima se parkiranje ne naplaćuje. Dosta ih ima, vjerujte nam, neka od njih posložena su oko frekventnih lokacija, šoping-centara ili sportskih dvorana. Predizborna su bajka i čašćenje prošli, sada slijedi naplata, a računi dolaze na adrese građana, pa neće valjda na adresu onoga tko je cijelu operaciju smislio, a nije do kraja razmislio. Čak i kada građani razuvjere i zadnjeg nevjernog Tomu i pokažu da je lako razumnom odlukom izazvati njihovo poštovanje (i kune iz tankih novčanika), gradska uprava nije spremna to honorirati.

     

Komentara 9

Avatar comandante
comandante
13:20 20.10.2017.

stvarno bi volio upoznati nekog birača ove glabvate populističke lopine a da mu nije kum, rodijak, zemljak, dužnik, saučesnik... zanima me taj mentalni sklop

Avatar liquidsky
liquidsky
11:59 20.10.2017.

Bandićevu predizbornu kampanju možda su neki zaista doživjeli kao bajku. Mi ostali dobili smo proljev.

DU
Deleted user
14:37 20.10.2017.

Sada populist Bandić obećaje karte od 6 i 7 kuna. Ljudi padaju u euforiju - njihov dragi Miki....a sav ceh ćemo platiti mi koji ionak plaćamo. Neobično je da nezaposleni, socijalno ugroženi, policija, davatelji krvi preko 30 odn. 50 puta,a, umirovljenici..imaju besplatan prijevoz . Zaposlenima pokaz ili naknadu za prijevoz plaća poslodavac. Studenti i učenici imaju mjesečni pokaz za 100 odnosno 90 kuna. Tako da me jako zanima tko su šverceri? Zbog koga ja to plaćam?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije