Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naplata parkiranja

Toga nema nigdje u svijetu...Dobro došli u Zagrebparking

Zagrebparking
Igor Kralj/PIXSELL
20.10.2017.
u 09:27

Gradonačelnikova zamisao još nije razrađena do kraja pa se ne zna koliko će koštati realizacija, a koliko će se od toga na kraju zaraditi

Neka Milan bude revolucionar, ali na nekim drugim poljima – činjenicu da bi Zagreb uskoro mogao postati jedini europski grad u kojem se parkiranje plaća na svim njegovim dijelovima komentirali su jučer nasekirani stanovnici metropole.

Bolje da smanji prirez

Za to nisu iz dva ključna razloga – novac za garažu, čijom bi kupnjom, kako kaže gradonačelnik Milan Bandić, postali ravnopravni građani s onima koji ih već imaju, nemaju otkud uzeti, a i sve aktivnosti koje obavljaju po gradu postat će im skuplje.

– Kao što nije pošteno da se isto naplaćuje parkiranje u Petrinjskoj i Kranjčevićevoj, nije u redu ni da ista zona postanu Gajnice i, primjerice, Zapruđe. A onda ćemo platiti mjesečnu kartu za svoj kvart i još dodatno plaćati kad vozimo klince na nogomet, u školu stranih jezika ili na bazen. Najbolje da samo Zagreb preimenuje u Zagrebparking – rekao je Martin Gavranić iz Gajnica, a gradonačelnikovu odluku, kojom bi se probali namaknuti dodatni milijuni da se sanira gubitak Holdinga, posve nerazumnom smatra i prometni stručnjak Željko Marušić. Parkiranje koje će Zagrepčane koštati više od dnevne ulaznice za bazen ili kave u lokalnom kafiću potez je od kojeg bi se, kaže, trebalo odustati i prije nego se pokrene realizacija.

– Ako nas želi iznenaditi idejama, neka nas iznenadi smanjenjem prireza. Parkirna smo mjesta mi već ionako preplatili – kaže Marušić, pa objašnjava da su dodatne parkirna zone ništa drugo nego udar na one slabijeg ekonomskog statusa. Jer, kako je rekao, da su mogli kupiti garaže, kako im gradonačelnik predlaže, sigurno bi to i napravili.

Skupštinu neće proći

– Što se tiče argumenta da se naplatom parkiranja stanarima osigurava mjesto oko njihove zgrade, to je čista glupost. Istina je da je vama povlaštena karta u trećoj zoni 25 kuna, ali ako netko radi u vašem kvartu, i dalje mjesečnu kartu može dobiti za 75 i zauzeti, tzv. vaše mjesto – govori Marušić, koji je povukao i pitanje dodatnog zapošljavanja ljudi u Holdingu. Sva ta parkirališna mjesta trebat će kontrolirati, a i održavati, čistiti od snijega, što se sad, ondje gdje nema naplate, ne radi. O pretvaranju čitavog grada u naplatnu zonu već se govorilo prije tri i pol godine, ali taj prijedlog Grada tada nije prošao Skupštinu. Neće ni sad, dođe li uopće do momenta da se gradonačelnikova ideja uobliči u službeni prijedlog, što se, pita li se HNS-ova skupštinskog zastupnika Tomislava Stojaka, neće ni dogoditi.

– Kada ne možeš objasniti građanima zašto se ne ostvaruju projekti koje si obećao i zapisao, onda bacaš “kost” u javni prostor da skreneš pozornost sa sve većih problema s prihodima i izvršenjem proračuna – kaže Stojak.   

Komentara 17

GE
genex
10:53 20.10.2017.

banderas izgleda kao da je na nekoj psihodeličnoj drogi.molim nekog zastupnika da zatraži da gradonačelnik dostavi uvjerenje o mentalnom zdravlju.osobno mislim da on ne bi prošao nezavisnu kontrolu.pa pogledajte samo taj blagoteleći pogled, pa keženje na sve što ga se pita...

UU
uhljeb u holdingu
09:47 20.10.2017.

Opet si ga izaberite pa ćete plaćati i zrak koji udišete.

DE
dedač
16:49 20.10.2017.

Miki, mislim da SI već u prekršaju, pa kako možeš meni prodati parkirno mjesto(trg djure deželića)i kada se hoću parkirati-NEMA mjesta, pa to je za neku drugu priču-recimo-dođeš kod mene u restoran platiš ručak pa ako ima mjesta za sjesti i dobiješ, ako nema ko te jebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije