Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova biciklijada

Ne znate kako provesti 1. svibnja? Donosimo sjajne biciklističke rute za ''praznik na dva kotača''

Večernjakova biciklijada
Foto: Emica Elveđi/PIXSELL
1/5
01.05.2023.
u 07:45

Bit će to idealna priprema i za 3. lipnja kada svi putevi vode u Samobor na 41. Večernjakovu biciklijadu. Startamo s Trga dr. Franje Tuđmana u 10 sati, a cilj je na samoborskom Vugrinščaku

Svake godine u više od 80 zemalja svijeta obilježava se međunarodni Praznik rada, koji ove godine pada na ponedjeljak. Početak svibnja idealna je prilika za boravak u prirodi u društvu obitelji i prijatelja, a ako još nemate ideju kako provesti slobodan dan i postavljate si pitanje kamo za Praznik rada, donosimo vam nekoliko prijedloga.

Boravak u prirodi na svježem zraku dobar je za naše fizičko i mentalno zdravlje. Osim trčanja ili šetnje, sve su popularnije i biciklističke avanture, a ako imate i dobro društvo, zaboravit ćete na vrijeme i opustiti se. Brojne sjajne staze nalaze se u Zagrebu i okolici, a ovo su rute kojima možete krenuti i uživati u vožnji biciklom.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Biciklistička ruta Sava nije pretjerano zahtjevna, a idealna je za izlet u prirodu. Nešto je duža, a započinje od pješačkog Savskog mosta odakle se nasipom rijeke možete voziti sve do jezera Rakitje i Orešje. Staza je potpuno je ravna, a gotovo nećete morati ulaziti u cestovni promet pa tako možete uživati u laganoj i ugodnoj vožnji uz prirodne ljepote koje će vas pratiti putem.

U samom srcu metropole nalazi se i ''zagrebačko more'' Jarun. Ravna staza odlična je za dva kruga oko jezera i razgibavanje mišića.

Ako pak želite na izlet izvan Zagreba tu je i slikovita ruta uz polja i oranice Turopolja. Staza započinje od Savskog mosta, a trasa vodi kroz Lanište i Brezovicu prema Brebernici i Markuševcu Turopoljskom te se nastavlja kroz prirodu, ali i naseljena mjesta do povratka u grad.

Još jedna lokacija u samom srcu grada je i neizostavni Maksimir te Spomen-park Dotrščina koji se nalazi iznad Maksimira te je jedan od najvećih parkova u Zagrebu.

Foto: Emica Elveđi/PIXSELL

Idealna lokacija za biciklističke avanture je i Samobor, a od tamošnjih brojnih ruta izdvajamo Biciklističku rutu 6. Ona započinje na Trgu kralja Tomislava te se prolazi asfaltnim cestama kroz grad Samobor, Breganu, Samoborski Otok, Gradnu, Celine, Vrbovec, Farkaševec i Hrastinu.

Uputite li se izvan metropole, neizostavne su lokacije područja uz Koranu, Mrežnicu i Kupu, a posebno mjesta Pokupsko i Kravarsko.

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Ove su rute idealna priprema i za 3. lipnja kada svi putevi vode u Samobor na 41. Večernjakovu biciklijadu. Startamo s Trga dr. Franje Tuđmana u Zagrebu 10 sati, a cilj će biti na samoborskom Vugrinščaku. Osigurajte svoj startni broj putem obrasca i započnite pripremu za najbolju zabavu na dva kotača! 

 

Fill out my online form.
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije