Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grad smiruje paniku u Vidovcu:

Ne štedimo na školi, brojke u rebalansu tek su procedura

Područna osnovna škola Vidovec
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/8
20.10.2017.
u 09:46

Ove će godine Grad uložiti dva umjesto predviđenih sedam milijuna kuna zbog kašnjenja, ali kažu da će sve nadoknaditi iduće godine

Ljutnja, ogorčenje i revolt javili su se kod stanovnika Vidovca, malog mjesta podno Sljemena, kada su čuli da će nakon rebalansa proračuna njihova područna škola ove godine dobiti samo dva umjesto prvotno predviđenih sedam milijuna kuna. Nije to ni čudno kad rušenje stare i gradnju nove zgrade čekaju već nekoliko desetljeća i više nemaju strpljenja te žele da njihova djeca idu u novu školu već iduće školske godine. Ipak, nadležni smiruju situaciju i tvrde da će tako i biti.

U tijeku je žalbeni rok

Da problema nema, tvrdi Krešimir Kompesak, predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsljeme.

– Ja svaki mjesec u nadležnom uredu za gradnju provjeravam kako napreduje projekt i mogu potvrditi da sve ide po planu – ističe Kompesak te dodaje kako je u lipnju pokrenut postupak javne nabave kojim se tražio izvođač radova. Otvaranje ponuda trebalo je biti sredinom kolovoza, no pomaknuto je na kraj mjeseca zbog nekoliko primljenih upita o natječaju. Potom je uslijedila obrada ponuda i odabir nabolje, a trenutačno je u tijeku žalbeni rok koji traje ukupno 15 dana.

– Ako ne pristigne nijedna žalba, rušit će se već krajem listopada – tvrdi Krešimir Kompesak i objašnjava kako je do promjene u proračunu došlo jer se zbog upita odužio proces javne nabave pa se neće sve što je planirano uspjeti obaviti do kraja godine. Ali kaže kako je logično da će se sve što se ne obavi do 31. prosinca obaviti nakon 1. siječnja.

– Pa neće se radovi prekidati jednom kada krenu, samo smo morali promijeniti u proračunu kada će se koliko novca potrošiti – kaže. Prema natječaju, za cijelu će školu od 2332 kvadrata Grad u konačnici izdvojiti 35 milijuna kuna, a imat će osam učionica i sportsku dvoranu. Stoga je jučer i gradonačelnik Milan Bandić građanima poručio da će ih danas ujutro posjetiti da ih uvjeri da nemaju razloga za brigu.

Učenika tamo više nema

U školi se za to vrijeme i dalje punom parom pripremaju za rušenje. Posjetili smo je taman dok se još jedan kombi punio stvarima.

– Nema govora o tome da neće biti radova i mi se za njih spremamo. Moramo cijelu školu isprazniti, dio starih stvari ide na glomazni otpad, a drugi dio se sprema dok se ne sagradi nova škola – objasnila nam je ravnateljica Osnovne škole Markuševec pod koju spada područna škola Vidovec. I ravnateljica je trpala stare knjige u kutiju i iznosila ih iz škole u kojoj djece nema još od prošle školske godine. Sva 142 učenika od početka ove školske godine krenula su u matičnu školu kako se ne bi morali seliti usred školske godine.

– Prijevoz je organizirao Grad, a svi se jako vesele novoj školi – kaže ravnateljica. A kako i ne bi kada su do sada nastavu slušali u zgradi iz 1935. godine u kojoj su se zidovi raspadali, podovi škripali, krov propuštao... 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije