Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova biciklijada

Na "sunčanim" kotačima: Samo pola sata bicikliranja pozitivno utječe na zdravlje, evo koje su prednosti

Večernjakova biciklijada
Foto: Emica Elveđi/Pixsell
1/5
07.05.2023.
u 07:00

Osigurajte svoj startni broj, mi smo za vas osigurali najbolju zabavu u gradu jer 3. lipnja svi putevi vode u Samobor gdje vas očekuje pravi praznik na dva kotača!

''Vožnja biciklom put je ka zdravom i sretnom životu'', rečenica je to s kojom bi se mnogi složili. Znanstveno su dokazane brojne prednosti bicikliranja. Za ovu izuzetno zdravu aktivnost potreban vam je samo bicikl i malo snage za pokretanje pedala. Istraživanja su dokazala da samo 30 minuta vožnje bicikla dnevno može pridonijeti vašem zdravlju i raspoloženju – smanjuje napetost, potiče lučenje serotonina što osigurava osjećaj smirenosti i ublažava napetost, ali i podiže razinu energije za čak 20%.

Upravo je bicikliranje jedan od najlakših načina da u svoju dnevnu rutinu uklopite aktivnost, a to vam može vam pomoći u izgrađivanju zdravog načina života te osiguravanju psihičkog i fizičkog zdravlja. Poznato je da uz fizičku aktivnost ruku pod ruku ide i osjećaj postignuća, a dodatni benefit svakako je boravak na otvorenom. Ako biciklirate sami, rješavate se vlastitih briga i stresa dok uz ugodno druženje s ekipom možete zaboraviti na umor i brige.

Foto: Slaven Branislav Babic/iPIXSELL

Započnete li dan zdravom aktivnošću koja vas razbuđuje (poput vožnje bicikla), to će vam donijeti osjećaj da ste postigli zadani cilj pa ćete se osjećati zdravije, pozitivnije i odmornije te ćete biti puni elana za sve dnevne izazove. Zanimljivo istraživanje provedeno je na Sveučilištu Stanford, a dokazano je kako se redovitom vožnjom bicikla tijelo može očistiti od štetnih toksina čime se usporavaju i smanjuju znakovi starenja. Također, pospješuje se stvaranje kolagena što pomaže u smanjenju bora.

Naravno, tu je i društvena strana vožnje na "sunčanim" kotačima. Okupite ekipu punu pozitivne energije, sklopite nova prijateljstva i uživajte u zajedničkim trenucima, pogotovo u paru, jer tako kvalitetno i zabavno provodite slobodno vrijeme.

Foto: Slaven Branislav Babic/iPIXSELL

"Sunčani" kotači neka vas 3. lipnja dovedu i do Samobora gdje vas očekuje najbolja zabava u gradu – 41. Večernjakova biciklijada. Startamo s Trga dr. Franje Tuđmana u Zagrebu 10 sati, a cilj nas čeka na samoborskom Vugrinščaku. Svoj startni broj osigurajte putem obrasca.

Fill out my online form.
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije