Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modernizacija

Na odlagalištu otpada Jakuševac nove štedne žarulje

10.09.2015., Zagreb - Zbog radova na zamjeni stare rasvjete ekoloski prihvatljivijim led lampama na Slavonskoj aveniji se stvaraju duge kolone vozila. Radovi su vec trebali biti privedeni kraju, a mijenjaju se sva rasvjetna tijela na i oko petlje Slavonsk
Patrik Macek/PIXSELL
21.10.2015.
u 11:00

Na više od 100 stupova javne rasvjete bit će postavljene LED žarulje. To košta milijun kuna, a 600 tisuća dat će ZGOS

Jakuševčanima koji već godinama čeznu za zatvaranjem odlagališta otpada malu će utjehu donijeti najnovija gradska odluka da se obične žarulje na više od 100 stupova javne rasvjete zamijene štednim i ekološkim LED žaruljama.

U ZGOS-u koji upravlja odlagalištem Jakuševac istaknuli su da će se zamjenom smanjiti potrošnja energije te produljiti životni vijek žarulja kojima je osvijetljeno cijelo područje odlagališta.

– Nabava energetski učinkovite i ekološke rasvjete je u skladu s odredbama direktive EU o ekodizajnu prema kojoj u zemljama članicama EU postupno nastupa potpuna zabrana proizvodnje i prodaje energetski neučinkovitih žarulja s ciljem uštede energije te smanjenja emisija stakleničkih plinova – kazali su iz ZGOS-a. Tvrtka je za projekt osigurala 600 tisuća kuna odnosno 60 posto ukupne investicije, dok će se ostatak od 400 tisuća kuna zatražiti od Fonda za zaštitu okoliša.

Ključne riječi

Komentara 2

1R
1ruzintrn
11:12 21.10.2015.

Nije ovo news bar?

Avatar Duran Duran
Duran Duran
21:00 21.10.2015.

Ma bravo, sad se budu Jakuševčani mogli diviti hrpi smeća i u noćnim satima uz novu LED rasvjetu. ZGOS, puno hvala !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije