Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDITE INOVATIVNI!

Kreću prijave za najbolja smart city rješenja

Konferencija Pametni gradovi pod pokroviteljstvom Poslovnog Dnevnika, Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske i Udruge gradova namijenjen je promociji izvrsnosti i inovativnosti 'smart city' i srodnih inicijativa
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
18.08.2017.
u 12:51

Na jesen kreće novi ciklus predakceleracijskog programa "Startup Factory Zagreb"

Na jesen kreće novi ciklus predakceleracijskog programa "Startup Factory Zagreb", putem kojeg će se odabranim timovima s ciljem poticanja razvoja novih smart city proizvoda i rješenja pružiti mogućnost edukacije, mentorstva te financijske potpore iz fonda od ukupno 100.000 eura, izvijestili su u petak iz Razvojne agencije grada Zagreba, pokretača tog programa.

U sklopu ovogodišnjeg programa, do 20 timova imat će priliku razvijati inovativna rješenja, a nakon selekcijskog procesa odabrani finalisti dobit će infrastrukturnu, edukacijsku, mentorsku i financijsku podršku kroz deset tjednih modula.

Program će se provoditi od listopada do prosinca 2017. u novom prostoru Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb, u 12. paviljonu Zagrebačkog Velesajma.

Prijave, navodi se u priopćenju,  mogu biti iz četiri tematska područja: Smart Energy, Smart Mobility, Smart Tourism i Smart Living – Silver Economy.

Taj javno financirani "no equity" program, odnosno bez ulaska u vlasničku strukturu, pokrenut je prvi put prošle godine.

Timovi Dare2Dream, Freewa, Holy, SightRun i Vollo, koji su prošli taj prvi ciklus, već sada nižu brojne poslovne uspjehe te grade svoju prepoznatljivost na tržištu, navode iz Razvojne agencije grada Zagreba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije