Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPLATA PARKINGA

Kontrolori parkiranja: Besmisleno šećemo po gradu, a mogli bismo biti društveno korisni

Ni potres ni pandemija nisu zaustavili naplatu parkinga u Zagrebu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
26.03.2020.
u 19:22

Ova je tema boljka mnogih ovih dana pa tako i oporbe koja se posebice okomila na samog gradonačelnika Milana Bandića, istaknuvši kako se naplaćivanje nastavlja zbog Bandićeve tvrdoglavosti.

Jedan dan dobiju naputak da ne naplaćuju parkiranje, drugi, pak, im iz Zagrebparkinga kažu da “krenu lagano izdavati naloge”. Kakva je ovo igra mačke i miša, pitaju se kontrolori, a nije im ni jasno zašto usred vremena najveće epidemije i razornih potresa je nužno da se građanima, koje je već ionako dovoljno “lupilo” ovo krizno vrijeme, naplaćuje parking i nakon što je za većinu njih ukinut javni prijevoz. Vozi, podsjetimo se, nekoliko linija autobusa samo za one koji imaju ZET-ovu propusnicu. Usto, zašto moraju, kažu djelatnici Zagrebparkinga, hodati po hladnoći, izlagati se potencijalnoj zarazi bez ikakve zaštite, odnosno maske, rukavica ili dezinfekcijskih sredstava. Je li to zaista trenutačno nužno?

- Samo je privremeno pošteđen naplate dio oko bolnica te svi radnici koji se bore protiv virusa i potresa. Ostalima moramo redovno naplaćivati – ljutiti su kontrolori Zagrebparkinga. Društveno korisniji bili bi da su ih, dodaju, poslali kao ispomoć službama koji su pomagali onima stradalima u potresu.

-Stožer civilne zaštite izdaje upute da ne trebamo nepotrebno šetati, a mi to upravo i radimo. A da ne govorimo o tome kako smo osuđeni na pješačenje po cijelom sektoru jer nemamo javnog prijevoza. Nemamo ni kamo, zapravo, otići na pauzu ili WC jer je sve zatvoreno – požalili su se nam kontrolori. Ova je tema boljka mnogih ovih dana pa tako i oporbe koja se posebice okomila na samog gradonačelnika Milana Bandića, istaknuvši kako se naplaćivanje nastavlja zbog Bandićeve tvrdoglavosti.

- Zdravlje radnika trebalo bi biti na prvom mjestu. Apsurdno je da se naplata parkiranja ne može ukinuti u ovo vrijeme. Drugi su ju gradovi ukinuli istovremeno kad je ukinut i javni prijevoz, a to su, primjerice, Karlovac i Rijeka – rekao nam je HNS-ov Tomislav Stojak.

Gradska zastupnica stranke GLAS Anka Mrak Taritaš smatra da bi se gradonačelnik trebao staviti u samoizolaciju i ostati tamo jer se pokazao nedorastao zadatku.

-Vi morate omogućiti mjeru ukidanja parkiranja, dati ljudima mogućnost da parkiraju na površinama koje nisu za to namijenjene, a ne ove ludosti koje gradonačelnik najavljuje, a onda kad treba raditi pokaže se apsolutno nedorastao priči – izjavila je A. Mrak Taritaš za Hinu.

Dok Bandić i dalje odbija odgovoriti na pitanje koje je mnogima trn u oku ovih dana, iz Zagrebparkinga su naveli kako u njihovom radu nema ničeg spornog – rade i dalje po pravilnicima dok im se ne naredi drugačije.

- U ovoj kriznoj situaciji podružnica istovremeno maksimalno poštuje i preporuke Stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, posebno vodeći računa o zaštiti vlastitih zaposlenika – rekli su iz ove podružnice Holdinga dodajući kako su svoje radnike opremili zaštitnim maskama i dezinficijensom te ih ravnomjerno rasporedili među zaposlenicima.

- Kontrolori parkiranja, također, direktno dolaze na svoje sektore, kako se ne bi zadržavali u zatvorenim prostorima te su maksimalno upoznati sa sigurnosnim mjerama čuvanja od zaraze i održavanja potrebne distance na otvorenom prostoru – istaknuli su iz Zagrebparkinga.

Ključne riječi

Komentara 11

ZH
zeljko.hajster
08:48 27.03.2020.

kaj bu taj čoban pohlepni,sada kad počne obnova grada opet će rodjaci raditi po najvećim cijenama.Sramota za sve poštene građane.građani Zagreba ili su nedokazni il i ne vide za koga glasaju

HO
horton
08:42 27.03.2020.

Što se mene tiče, ne morate postojati ni inače, kao ni naplata parkinga koja služi da bi se pokrilo megalomanske projekte Bandićevih pajdaša.

Avatar Niškorist
Niškorist
08:33 27.03.2020.

Vrijeme da se krene protiv mafije u gradu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije