Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ustala oporba

Bandić obećava: Recite mi prioritete, sve ću ih riješiti

Foto: Grad Zagreb
1/3
07.03.2020.
u 22:29

Bandić je u Trnju izvidio novouređeni park, a u Sopnici Jelkovcu otvorio je reciklažno dvorište

Puno bi bilo pristojnije da se ukinu i ovako neučinkovito ustrojene gradske četvrti i mjesni odbori. Ako ništa drugo, to bi građanima Zagreba uštedjelo ukupno nekoliko stotina milijuna kuna, zaključio je gradski zastupnik i vijećnik u MO-a Rudeš Tomislav Stojak iznerviran novim potezom Milana Bandića.

S njime se slaže i zastupnik platforme “Zagreb je naš” Tomislav Tomašević, koji je dodao da gradonačelnik radi lakrdiju od mjesne samouprave.

Predizborni trikovi

Naime, Bandić je došao na ideju da svaki mjesni odbor odredi do pet prioriteta za koje će on, kako navodi, garantirati da će se ispuniti tijekom ove godine. Ako naum pretočimo u brojke, Bandić misli da je sposoban u jednoj godini zadovoljiti potrebe čak 218 zagrebačkih mjesnih odbora, a da izvidi kakva je situacija na terenu, već se prošetao Sesvetama i Trnjem.

– Na taj način ne da se dovodi u pitanje treba li nam uopće toliko mjesnih odbora i 17 gradskih četvrti, već što će nam uopće poseban gradski ured za mjesnu samoupravu? Prioritete ionako može određivati Ured gradonačelnika i gradonačelnik osobno, on će njihovo ostvarenje garantirati! A tko smo mi da imamo pravo sumnjati u autoritet i znanje gradonačelnika? – upitao je Stojak.

Nesposobni čelnici

Međutim, predsjednik Mjesnog odbora Sopot Mladen Devčić smatra da se ovdje radi o “mogućem dodatku na do sada određen opseg komunalnih akcija” i da iz njegova dosadašnjeg iskustva “većina mjesnih odbora ni nakon tri godine uopće ne zna složiti komunalne akcije tako da se dosta sredstava i ne realizira”. No, Marini Pucević, predsjednici Gradske četvrti Brezovica, s kojom se jučer gradonačelnik ljuljao na novom igralištu, ova ideja zvuči dobrom i izvedivom. “Ako su prioriteti realni, onda se mogu obistiniti u ovoj godini”, kazala nam je Pucević. Kako god bilo, Milan Bandić je i dalje atraktivna pojava diljem zagrebačkih naselja pa se oko njega redovito sjati horda blagoglagoljivih građana. Tko će od njih prvi profitirati, to ćemo tek vidjeti.

Ključne riječi

Komentara 10

KO
Kokoiduhovi
15:58 08.03.2020.

Samo ovo; skupljanje 139.000 potpisa za raspisivanje referenduma za opoziv gradonačelnika i zamjenika.

NE
neboiznadzagreba2
22:53 07.03.2020.

Članak o Bandićevoj kuhinji vrijednoj 50 000€, stolcima od 5 do 7 tisuća eura je misteriozno nestao, sada nam nudite njegova obećanja. Capo Bandić i kvartovski šerifi su najveće zlo Zagreba - sad me slobodno blokirajte do 7.3 3022.

Avatar Manolique
Manolique
10:09 10.03.2020.

Al Bandito, najdugovječniji vladar bijeloga Zagreba grada. Vječna hvala građanima i ispravnome izboru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije