Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vježbalište

Kad se vrate s godišnjeg, formu će stanovnici Buzina moći održavati u fitness parku na 500 kvadrata

Buzin
Foto: Marin Tironi/Pixsell
1/6
30.06.2019.
u 09:00

Desetak sprava smjestit će se u središtu Buzina, kao dio tamošnjeg parka Pijovčina. Ljubitelji fitnessa vježbat će moći na oko 500 četvornih metara površine opremljene gumenom podlogom

Trbušnjaci, bicepsi i tricepsi klesat će se na horizontalnim ljestvama, višak kalorija topit će se na orbitreku, a stižu i utezi, benč, veslarica... U dobroj će formi biti stanovnici Buzina, u čijem će centru uskoro niknuti fitness-park.

Ulažu 330.000 kuna

Sprave bi stanovnike tog kvarta trebale dočekati nakon povratka s godišnjih odmora budući da bi, objašnjava predsjednik Mjesnog odbora Mario Kranjčina, fitness-park trebao biti dovršen do jeseni. Desetak sprava smjestit će se u središtu Buzina, kao dio tamošnjeg parka Pijovčina. Ljubitelji fitnessa vježbat će moći na oko 500 četvornih metara površine opremljene gumenom podlogom.

– Park smo uredili pa su tako klinci dobili ljuljačke, tobogane i vrtuljke. Tu su i odbojkaško, malonogometno i košarkaško igralište, stolovi za stolni tenis... Park je dovoljno velik i ima dosta površine koja se može još iskoristiti – ističe Kranjčina.

Foto: Marin Tironi/Pixsell

Na ideju za uređenje fitness-parka u Mjesnome odboru Buzin došli su još prošle godine, a radovi na realizaciji oko 330.000 kuna vrijednog projekta trebali bi početi svaki čas. Dokumenti su riješeni i sada se samo čeka da izvođač radova Zrinjevac uvrsti projekt u svoj program.

– Ovaj je park kvartovsko okupljalište, mjesto na kojem se druže roditelji s djecom, igra se nogomet, odbojka i košarka, a oni nešto stariji nalaze se na partiji bele. Pa zašto ne bismo ovdje imali i vježbalište – kaže Kranjčina, na čiju je inicijativu u naselju sagrađen i nogometni centar te biciklistička staza koja ga povezuje s Velikom Goricom.

Super, besplatna teretana

A na spomen besplatne teretane na otvorenom ruke trljaju i stanovnici Buzina.

– U kvart sam se doselila prije godinu i pol. Svaki dan sam s kćeri u parku, a noge bildam pridržavajući joj klackalicu. Super mi je što ću sada imati i nešto za sebe – kaže Ana Šop.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:51 01.07.2019.

He he, evo nove oaze za drogiće i klošare. Nazdravlje susjedi.

Avatar Dumen
Dumen
18:53 30.06.2019.

A oni bi radije novu crkvu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije