Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Room escape

Bijeg iz zatvora hit je među Zagrepčanima, ali i turistima

24.06.2019.
u 11:34

Room escape je interaktivna igra u kojoj skupina tim od 2 do 6 osoba u sat vremena pokušava izačći iz sobe u kojoj su zaključani

U sobi se nalaze dvije zatvorske ćelije. Dio zatvorenika smješten je u jednoj, dio u drugoj, a jedini način da pobjegnu iz zatvora i spase se od kazne da surađuju. Na putu do slobode stoji im cijeli niz prepreka, mozgalica... Ne, to nije zaplet nekog akcijskgo filma ili serije, nego opis nove room escape atrakcije u Zagrebu. Franšiza "Fox in a box" otvorila je, naime, sobu pod nazivom - bijeg iz zatvora.

Room escape je interaktivna igra u kojoj skupina tim od 2 do 6 osoba u sat vremena pokušava izačći iz sobe u kojoj su zaključani rješavajući zagonetke i razne druge zadatke. Fox in a box u Ulici kneza Mislava u Zagrebu bio je jedan od prvih room escape izazova u Zagrebu, a danas imaju dvije tematske sobe, pa se tako osim bijega iz zatvora može i spašavati svijet od zombi apokalipse. Iako su mnogi na prvu skeptični oko toga da ih se zaključa u sobu iz koje onda traže izaz, riječ je o sve popularnijem konceptu zabave u cijelom svijetu.

- Ljudima je zapravo teško objasniti što je room escape dok sami ne probaju, a onda se oduševe. Nama podjednako dolaze i Zagrepčani i turisti, s tim da je gostiju malo više u ovim mjesecima kada je sezona - govore iz ovog room ecsapea. Tjedni su im trebali da zgotove novu sobu, a kada je bila gotova krenulo se s testiranjem njezine težine. Potpuno uspješna izlaznost iz soba je, naime, oko 50 posto, a igrači tijekom igre mogu ili ne moraju tražiti pomoć "ako zapnu". 

S obzirom da se u uređenju soba za bježanje ulaže velik trud te one izgledaju uistinu uvjerljivo, ne čudi da ne služe samo za igru, već i kao kulise za snimanje skečeva, reklama, spotova. Tako se iz "Fox in a boxa" mogu pohvaliti da je upravo kod njih Severina snimila spot za svoju pjesmu "Daleko ti kuća."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije