Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30 godina Centra

'Još se uvijek susrećemo s diskriminacijom djece autista'

30 obljetnica Centra za autizam
Skupština Grada Zagreba
02.10.2013.
u 13:06

Ivica Dokleja, ravnatelj Centra za autizam istaknuo je višestruku važnost ovog Centra, ali se osvrnuo i na sve poteškoće na koje su nailazili i s kojima su se odvažno uhvatili u koštac u proteklih 30 godina.

Danas je u Staroj gradskoj vijećnici obilježena 30. obljetnica Centra za autizam Zagreb.

Ivana Ježić, predsjednica Upravnog vijeća Centra za autizam zahvalila se predsjedniku Gradske skupštine Grada Zagreba Darinku Kosoru, napominjući da je centar oduvijek mogao računati na Gradsku skupštinu Grada Zagreba.

- Zahvaljujem svim djelatnicima i korisnicima Centra za autizam na svemu što su činili u proteklih trideset godina i što čine i danas. Osjetljivost zajednice ili stupanj razvijenosti zajednice, društva i gradova, mjeri se upravo odnosom prema osobama s invaliditetom, s autizmom i drugim specifičnim potrebama. Čestitam na prepoznatljivosti i izvan granica Hrvatske, te obećajem da će u ovom sazivu Gradske skupštine Grada Zagreba biti uređen novi Centar za autizam u Oporovcu jug, što podrazumijeva izgradnju nove škole i niza pratećih objekata.“ rekao u svom obraćanju prisutnima predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.

Ivica Dokleja, ravnatelj Centra za autizam istaknuo je višestruku važnost ovog Centra, ali se osvrnuo i na sve poteškoće na koje su nailazili i s kojima su se odvažno uhvatili u koštac u proteklih 30 godina.

- Ovo nije samo povijest Centra, ovo je povijest prepoznavanja i upoznavanja autizma u Republici Hrvatskoj. Iako je autizam kao poremećaj prepoznat još davnih 40-ih godina prošlog stoljeća, još uvijek se susrećemo s diskriminacijom djece s tim poremećajem. Zato se zahvaljujem svim roditeljima i djelatnicima, i onima kojih više nema, na uloženom trudu, rekao je.

>>Oblačenje, pranje zuba... oni to čine uz pomoć crteža

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije