Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tradicionalno u svibnju

Jane's Walk ove sezone vodi vas u 13 šetnji gradom

jane's walk
Mapiranje Trešnjevke
07.05.2021.
u 14:33

Radi se, o projektu koji je pokrenula kanadska urbanistica i aktivistica Jane Jacobs koja je poticala građane da sami upravljaju razvojem gradova i kvartova u kojima žive.

Centar za kulturu Trešnjevka i projekt Mapiranje Trešnjevke već tradicionalno, vikendima u svibnju za građane organizira čitav niz šetnji širom grada, a u okviru globalnog projekta Jane’s Walk.  Radi se, o projektu koji je pokrenula kanadska urbanistica i aktivistica Jane Jacobs koja je poticala građane da sami upravljaju razvojem gradova i kvartova u kojima žive. Ove godine u Zagrebu je pripremljeno čak 13 šetnji na različitim dijelovima grada, uz voditelje koji su ih osmislili posebno za ovu priliku. Evo kad su i gdje ovog vikenda: 

07.05.2021. (petak): „Da mi kompa bude Frane Petrić, frend Ignjat Đorđić, prijatelj Marulić, k’o buraz Ruđer Bošković: Hrvatski latinisti na zagrebačkom asfaltu“, voditelji Mislav Gregl i Tamara Tvrtković, sastanak u 18h na Marulićevom trgu (kod spomenika Marku Maruliću)

08.05.2021. (subota): „Sveučilišna aleja“, voditelji su studenti Studija povijesti umjetnosti  (Mislav Franc, Sara Ivanković, Barbara Kao, Ana Klem, Marija Lucija Marohnić, Karla Dorkić, Anouk Taylor, Vida Zlatić, Luka Meštrić, Hana Modrić) te njihova mentorica prof. Jasna Galjer, sastanak u 10h ispred Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Unska 3

08.05.2021. (subota): „Stara Peščenica – vrtni grad“, voditeljica Lana Bunjevac, sastanak u 16:30h ispred pošte na Kennedyjevom trgu 11 (tramvajska stanica Harambašićeva za linije 1, 9 i 17)

 09.05.2021. (nedjelja): “Knjigama naših ulica“, voditeljica Margareta Peršić (udruga „Lastin rep“), sastanak u 17 sati na glavnoj autobusnoj stanici u Botincu (Ulica Baščanske ploče). Preporučamo dolazak autobusnom linijom 110 sa polaskom sa Savskog mosta u 16:45. 

Popis za ostale dane možete vidjeti ovdje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije