Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mreža za zaštitu žiotinja

Virtualna šetnja skloništima: "Ljubav se ne kupuje"

Foto: Prijatelji životinja
1/4
05.05.2021.
u 12:40

U srijedu 5. svibnja u 19 sati u virtualnoj šetnji posjetite skloništa Prijatelji iz Čakovca, Farmicu iz Našica i Udruge Pobjede iz Osijeka, uvjerite se kako izgleda svakodnevica sa zbrinutim životinjama

Mreža za zaštitu životinja, projekt udruge Prijatelji životinja koji okuplja više od 50 udruga u Republici Hrvatskoj, u sklopu kampanje „Ljubav se ne kupuje” organizira u srijedu 5. svibnja u 19 sati virtualnu šetnju skloništima. Na Facebook-stranici Mreže za zaštitu životinja, novinarka i urednica te ljubiteljica životinja Mirna Dvoršćak predstavit će tri hrvatska skloništa koja pridonose popularizaciji udomljavanja i odgovorne skrbi za životinje.

Predstavnice Skloništa Prijatelji iz Čakovca, skloništa i utočišta Farmica iz Našica i Azila Udruge Pobjede iz Osijekapribližit će gledateljima svoju svakodnevicu sa zbrinutim životinjama i pokazati zašto je udomljavanje najplemenitija opcija. U prijenosu uživo proći će svojim skloništima i predstaviti neodoljive njuške koje čekaju svoj dom.

– Želimo senzibilizirati javnost zašto je važno da ljudi ne kupuju životinje, već ih udomljuju, te predstaviti neka od skloništa koja su primjer svima kako kvalitetno skrbiti o napuštenim životinjama. Udruge koje vode skloništa itekako znaju da se ljubav ne kupuje jer su dosad spasile i udomile na desetke tisuća pasa – kažu iz Mreže za zaštitu životinja.

Navode vrlo poticajne razloge za udomljavanje: brinut ćete o životinji kojoj je pružena veterinarska skrb, kastrirana je i mikročipirana, možete naći pse razne dobi, veličina, boja i karakteristika, učinit ćete nesebičan humani čin te dobiti bezuvjetnu ljubav i zahvalnost. 

Foto: Prijatelji životinja

Lucija Baraban, članica Udruge Pobjede koja vodi osječki azil u Nemetinu, pokazat će kako vrijedne ruke volontera/ki i uposlenika/ca Azila nastoje uljepšati svakodnevicu napuštenim četveronošcima čiji se broj rijetko spušta ispod 200. Njihov azil, omiljen u cijeloj Hrvatskoj, bio je veliko nadahnuće za Ivanu Varkonji, voditeljicu Farmice koja je osnovana sa svrhom zbrinjavanja i udomljavanja napuštenih, zlostavljanih i ranjenih životinja te promicanja njihovih prava. Na tome svesrdno rade pa ne samo da se trude pružati napuštenim ili odbačenim životinjama bolji standard života i skrb o zdravlju, dok se za njih ne nađe prikladan udomitelj, nego su i trajno utočište mnogim spašenim životinjama s farma. 

Monika Hudin, potpredsjednica udruge ZEU Prijatelji životinja i prirode i čakovečkog Skloništa Prijatelji, govorit će o važnosti djelovanja Skloništa kao vodeće neprofitne organizacije za zbrinjavanje i udomljavanje napuštenih životinja u Međimurskoj županiji. Svojim aktivnim djelovanjem promiču prava životinja, potiču njihovu zaštitu i skrb te zbrinjavaju velik broj napuštenih pasa. Uz promociju udomljavanja, educiraju građane da se prema životinjama odnose suosjećajno, čovječno i odgovorno.

Iz Mreže za zaštitu životinja apeliraju na građane da ne napuštaju životinje, da udomljavaju pse i mačke umjesto da ih kupuju i da pomognu skloništima odgovornim ponašanjem kako bi ona mogla uspješno udomljavati odbačene životinje. Pozivaju sve da u 19 sati na Facebooku Mreže www.facebook.com/mreza.za.zastitu.zivotinja virtualno prošeću ovim skloništima. Možda se zaljube u neke tople pseće oči i drage njuške te požele i sami pružiti dom nekome od njih. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije