Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagreb

Mrak Taritaš: Ovo nije kraj, sutra je novi početak!

Anka Mrak Taritaš
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/12
04.06.2017.
u 23:12

Anka Mrak Taritaš ozbiljno je ugrozila aktualnog gradonačelnika Milana Bandića.

Milan Bandić ponovno će vladati Gradom Zagrebom! Nakon 100 posto obrađenih biračkih mjesta Bandić osvaja 51,79 posto, dok Anka Mrak Taritaš osvaja 46,07 posto. Već nakon prvih izlaznih anketa bilo je jasno da će u Zagrebu biti borba za svaki glas i tijesna utrka. A konačni rezultat pokazuje da je Anka Mrak Taritaš ozbiljno ugrozila aktualnog gradonačelnika Milana Bandića.

22:45 sati - Kako je lijepo vidjeti vas opet! Prekrasni ste. Nećemo večeras pjevati, no teško je ostati ravnodušan. Nikada nitko u povijesti ovoga grada nije, niti će ikada pobijediti 6 puta zaredom, kazao je vidno umoran no sretan Milan Bandić i zahvalio se svim sugrađanima. Pročitajte više OVDJE.

21:40 Anka Mrak Taritaš: Čestitala je Bandiću na pobjedi i zaželila svima da nakon 17 godina da se u ovome mandatu konačno nešto realizira. Zahvalila je svim Zagrepčanima koji su izašli i glasali za promjene.

– Ova kampanja je bila drugačija nego što je uobičajeno – istaknula je. Zahvalila je svima i koji su radili programe i bili sretni da su dio tima ali posebnu zahvalu uputila je i svojoj obitelji. 

– Kada se ujutro probudimo znat ćemo da nismo nigdje pogriješili. Došlo smo na prsa do pobjede, svi smo mi pobjednici. Čestitke svima na tome! Postoji jedan film koji kaže Sutra je novi dan. – Ovo nije kraj, sutra je novi početak, zaključila je Mrak Taritaš, uz gromoglasan pljesak okupljenih u stožeru.

Anka Mrak Taritaš za Večernji je komentirala prve dojmove.

Ja sam zadovoljna, kada se sutra ujutro probudim, dojmovi će biti malo drukčiji ali znam da sam odradila sve. Nije bilo jednostavno. Kao da trčite utrku 400 metara s preponama, ali to vam nitko ne kaže, nego imate osjećaj da trčite 200 metara ali vam samo na kraju kažu da je to utrka s preprekama i onda vam na kraju postave još neke nove prepreke. 

Kakva je bila kampanja?

To je bila jedna duga, naporna i dosta stresna kampanja i neobična - ako ste u kampanji i ako vam je protivnik gradonačelnik koji izbjegava svaka sučeljavanja. Ja sam ga srela samo jednom i to protokolarno. On se ponašao kao da kampanje nema, tj koristio je sve gradske resurse što je svima opće poznato.

Imamo 4 zastupnika u Gradskoj skupštini ali i ono što me više veseli a to je preko 70 vijećnika u vijećima gradskih četvrti i mjesnim odborima što je izuzetno dobra infrastruktura. to samo znači da možemo u Gradu Zagrebu stvarati jedan novi HNS. 

Mislite li da će Zagreb izdržati 4 godine ili nas očekuju prijevremeni izbori? 

Ova kampanja je bila jako teška i naporna. I ja sam imala sve moguće prepreke, vidjet ćemo što će biti. Nekako su moji sugrađani navikli da imaju jednog neobičnog gradonačelnika. Ono što ja njemu najviše zamjeram su ta silna obećanja, a slaba realizacija. Voljela bih da barem jedan od projekata koja je sad u kampanji spomenuo konačno i realizira. 

Zajedništvo u Skupštini?

– Vidjet ćemo kakva će biti Skupština. Ja ne znam što je Bandić mislio kad je govorio o zajedništvu. To će biti jedna vrlo neobična situacija – zaključila je Taritaš.

Ovdje pogledajte kako je tekla tijesna utrka u Zagrebu:

22:00 sati Nakon 100 posto obrađenih glasova Milan Bandić osvaja 51,79 posto, a Anka Mrak Taritaš 46,07 posto

21.00 sati: Nakon gotovo 100 posto obrađenih biračkih mjesta Milan Bandić osvaja 51,83 posto, a Anka Mrak Taritaš 46,03%

20:45 sati Bandić: 51,68, Mrak Taritaš: 46,17 obrađeno 99 posto

20:30 sati Bandić: 51,43, Mrak Taritaš: 46,42 posto, obrađeno više od 80 posto

 

20:15 sati Nisam očekivala da će u Zagrebu biti lagano, znala sam da će ovo bit borba za svaki glas, vodila sam dugu i tešku kampanju. Bit ću zadovoljnija naravno ako ta kampanja urodi promjenama. Tijekom cijelog ovog vremena Bandić se odbio sučeliti. Ono kratko što smo se sreli je bilo na protokolarnim događanjima, tako da ispada da sam bitku vodila s nepostojećim kandidatom, rekla je Anka i naglasila kako se u ovom drugom krugu suočila s teretom neprestanog ponavljanja kako nije za preslagivanja, nikada bila niti će biti u utorak kada je zakazano predsjedništvo stranke.

 

Stalno sam morala ponavljati kako nisam za presalgivanja, to me ne zanima. Zanima me Grad zagreb. Nisam niti neću podržati kao što sam već rekla nikakav preslagivanja, poručila je Mrak Taritaš. 

20:10 sati Milan Bandić 50,36% Anka Mrak Taritaš 47,46 %  Obrađeno biračkih mjesta: 60,46%

20:00 sati Privremeni rezultati izbora koje je objavio DIP: Bandić: 48,15 posto. Mrak Taritaš: 48,52, obrađeno oko 50 posto.

19:50 sati Nove izlazne ankete pokazuju da Bandić ima 51,06 posto, a Mrak Taritaš 48,94. U isto vrijeme Mrak Taritaš je stigla u svoj stožer gdje su je okupljeni dočekali velikim pljeskom.

Foto: Igor Kralj/Pixsell

19:15 sati – I takvi rezultati, pretpostavljam pratit će nas do samog kraja. Informacije koje imamo, potvrđuju da je situacija dobra u onim gradskim četvrtima koji su podržavali Mrak Taritaš, dapače tamo je i izlaznost veća dok su u četvrtima koje su tradicionalno Bandićeve izlaznost je nešto manja nego u prvom krugu, rekao je Goran Beus Richembergh nakon objave prvih izlaznih anketa.

– Špekulacije da će HNS na nacionalnoj razini sa HDZ-om sigurno nam nisu pomogle, no Mrak Taritaš je poslala jasnu i artikuliranu poruku rekao je Beus. Anka Mrak Taritaš u stožeru se očekuje kroz sat vremena, a ovdje su trenutno Vesna Pusić, Igor Kolman, dio SDP-ovaca...

19:20 Bandić se očekuje u svom stožeru tijekom večeri, a nakratko se u ležernom izdanju pojavio u svom stožeru. Novinarima je u prolazu dobacio: Do ponoći ću doći, nema večeras slavlja! Vidimo se sutra ujutro u 7... rekao je Bandić apelirajući da mora delati.

19:15 sati Ivica Lovrić: Rezultat je sukladno našim očekivanja. Više ćemo reći nakon prvih neslužbenih rezultata, rekao je siguran u Bandićevu pobjedu. Komentirajući slabiji odaziv rekao je da je veća nego prije 4 godine, i da je normalno da je u drugom krugu uvijek manja izlaznost. 

Anka Mrak Taritaš
1/66

19:10 sati - Nažalost, Anka je bila žrtva lutanja dijela vodstva HNS-a zadnjih nekoliko dana, ali HNS je u svojoj povijesti ima vrlo jasno određenje lijevog građanskog liberalnog centra. Bili smo partneri. Vjerujem da će u HNS-u biti dovoljno razuma da se špekulacije u medijima odbace i konačno stabilnost, povjerenje i budućnost naše zemlje pokušamo vratiti na sljedećim prijevremenim parlamentarnim izborima. SDP je spreman za iduće izbore u svakom trenutku - rekao je Davor Bernardić.

19:05 sati Vesna Pusić za Novu TV: Vrlo je tijesno. Bilo bi mi draže da je Anka ispred Bandića...ali nadam se da ćemo dobiti gradonačelnicu. Komentirala je izlaznost u Zagrebu i kazala da bi joj bilo draže da je izašlo više glasača u Zagrebu. 

- Tko god pobijedi, bilo bi bolje da ima veći legitimitet. Moramo naći neki način kako motivirati ljude da izađu na izbore. Nakon dugo vremena imamo odličnu kandidatkinju, komentirala je Pusić.

19 sati Izlazne ankete: Bandić osvaja 1887 glasova, odnosno 51,43 posto, a Anka Mrak Taritaš (HNS/SDP) 1782 glasova odnosno 48,57 posto.

Prvi privremeni rezultati drugog kruga lokalnih izbora, bit će na DIP-ovoj stranci dostupni ranije nego inače – već od 20 sati.

Inače, prema podacima DIP-a nešto manje od 700 tisuća birača, odnosno njih 27,45 posto glasovalo je u Hrvatskoj do nedjelje poslijepodne, to je gotovo osam posto manje u odnosu na prvi izborni krug. 

U Zagrebu je do 16.30 glasovalo 28, 9 posto birača, dok je u prvom krugu do istog vremena glasovalo 34,23 posto birača.

>>Sve o lokalnim izborima čitajte OVDJE. 

Komentara 70

ZD
zdepar
19:16 04.06.2017.

za utjehu anki bandić će za nju organizirati izbor za miss

DU
Deleted user
20:10 04.06.2017.

Listić za glasanje je bio super, uz Ankino ime 10-tak stranaka. Mogao se zvati: Bandić sam protiv svih. Čestitke Bandiću i poruka: "Malo manje fontana i ne gine ti još jedan mandat nakon ovog. I makni ovu debilnu utrku s Avenije Dubrovnik da se građani mogu voziti umjesto bogatuna s brzim autima".

SI
Sizif123
21:32 04.06.2017.

Bravo za MB. HNS konačno dobiva ono što i zaslužuje - NULA BODOVA za stranku lopova ! Boli me još uvijek model Mra(čne)k legalizacije (o tome na forumima nije bilo baš puno riječi) gdje je bila očigledna velika pljačka hrvatskogg naroda u režiji I.Vrdoljaka i A.M.Taritaš gdje su ljudi za običnu šupu morali izdvojiti po nekoliko tisuća kuna! Dok u Srbiji i Sloveniji je cijeli proces koštao (banalno) nekoliko stotina EUR-a. Velika sramota i velika pljačka uz još nekoliko umnih projekata ovog dvojca (uključujući i V. Pusić). Vrijeme je da se ovi likovi konačnu maknu sa političke pozornice a po mogućnosti i da malo primirišu u Remetinec (što je sa aferom obnove u Posavini?).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije