Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKAZIVANJE INTERLIBERA

Iz gradske blagajne dali 125.000 kuna kao podršku nakladnicima i knjižarama

Grad Zagreb
11.11.2020.
u 12:51

Bandić je naglasio kako je ulaganje u kulturu jedna od najbitnijih zadaća gradske vlasti, te dodao kako je to posebice važno u ovim izvanrednim uvjetima pandemije

Interliber je otkazan, barem u svojem originalnom obliku kako se dosadašnjih godina održavao na velesajmu, te premjestio na online platformu. Budući da je to velik "udarac" na poslovanje nakladnika i knjižara, iz gradske će se blagajne, kako je velikodušno najavio gradonačelnik Milan Bandić, dati 125.000 kuna utrošenima u izradu online stranice na kojoj se nalazi 126 knjižara, i koja
u budućnosti i dalje može služiti za internetsku prodaju knjiga svih nakladnika u Hrvatskoj.

Time je, ističu iz Grada, stanovnicima metropole omogućena kupnja brojnih naslova po povoljnim cijenama, ali kako je, dodaju, i dalje je izvjestan veliki pad prihoda nakladnika i knjižara, koji se broji u milijunima kuna.

Zato je dogovoreno da će Grad intenzivnije nastaviti s praksom sufinanciranja najma prostora velesajma za sljedeće termine održavanja Interlibera, a mjere pomoći nakladnicima i knjižarima će, između ostaloga, uključiti i sufinanciranje oglasnog prostora Zagreb plakata.

Bandić je naglasio kako je ulaganje u kulturu jedna od najbitnijih zadaća gradske vlasti, te dodao kako je to posebice važno u ovim izvanrednim uvjetima pandemije jer je to ujedno ulaganje i u gospodarstvo, budući da se 90 posto  nakladničkog poslovanja u Hrvatskoj nalazi upravo u Zagrebu. 

„U ovo teško vrijeme za sve nas, kad su anksioznost i frustracija prisutni kod velikog broja ljudi, knjiga je jedinstven proizvod koji nas „liječi“ u našim domovima te daje odgovore i utjehu“, zaključio je Slavko Kozina, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije