Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najava adventa

Advent u Zagrebu bez klizališta i s manje kućica, Bandić: Svih 17 četvrti će zasvijetliti

Zagreb: Konferencija o održavanju Adventa u Zagrebu u uvjetima pandemije
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/9
10.11.2020.
u 12:21

Predsjednik Udruge ugostitelja Marin Medak rekao je kako je organizacija Adventa veliki potez koji zahtijeva velika ulaganja

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održao je konferenciju za medije sa suradnicima na temu Adventa u Zagrebu. Otkriva se kako će Advent izgledati te kako će se prilagoditi epidemiološkoj situaciji. 

Predsjednik Udruge ugostitelja Marin Medak rekao je kako je organizacija Adventa veliki potez koji zahtijeva velika ulaganja. 

"Nemoguće ga je organizirati u onom obliku kao prije. Skupo je i rizik pa ćemo se prilagoditi da ljudi i dalje konzumiraju u blizini svog doma kuhano vino ili nešto. Ne moraju se ni zadržavati na terasi, a dobili smo da Zagrepčani imaju duh Adventa", rekao je i objasnio kako će se na terasama kafića organizirati prodaja. "Bez epidemiološkog okvira neće biti mogućnosti raditi", ustvrdio je. 

Gradonačelnik Milan Bandić najavio je kako će svi dijelovi grada biti uključeni u ovogodišnji Advent. "Svih 17 četvrti će zasvijetliti. Budući da nismo mogli u drugim uvjetima, ostat ćemo odgovorni i organizirati što možemo", rekao je.

VIDEO Advent u Zagrebu bez klizališta i s manje kućica, Bandić: Svih 17 četvrti će zasvijetliti

"Ovo je vrijeme preživljavanja. Doći će bolje vrijeme. Proći će i ovo", rekao je Bandić i naveo da nitko osim oko 15 ugostitelja neće imati kućicu u gradu. 

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld ustvrdila je kako je 2020. godina Zagrebu donijela brojne nedaće, no kako je organizacija Adventa već dulje u tijeku. 

"Iz Turističke zajednice smo već nakon ljeta komunicirali kako ćemo pokušati pripremiti adventska događanja", rekla je Bienenfeld, a Medak je dodao kako je u to vrijeme raspisan i natječaj za dodjelu kućica. 

"Tijekom rujna bio je raspisan natječaj. Izlagači su izabrani, sve je bilo otvoreno", kratko je objasnio. 

Martina Bienenfeld objasnila je kako će se ovogodišnji Advent u Zagrebu bazirati na ukrašavanje grada. Također, klizališta na Trgu kralja Tomislava neće biti, no Trg će biti prigodno ukrašen, rekla je. Dodala je kako će biti pripremljeni brojni drugi projekti, prvenstveno vezani uz kulturu. "Imat ćemo brojna događanja, kulturna, deset različitih festivala glazba te jedan projekt pod nazivom 'Svjetlost Adventa'", rekla je i objasnila kako "Svjetlost Adventa" uključuje sve građane koje se poziva da okite svoje prozore. 

Što se tiče prihoda, Bienenfeld je otkrila koliki pad očekuju. "Ako ne bude strožih mjera, očekujemo završiti godinu na razini od 30 posto", rekla je i objasnila kako se to odnosi i na dolaske, i na noćenja te predstavlja trend kroz cijelu godinu u usporedbi s prošlom. 

Ključne riječi

Komentara 8

SJ
Sve je uzalud
19:50 10.11.2020.

.....Bandić bi da stanovnici Zagreba u krase svoje prozore da bi uljepšali doživljaj Adventa.....a kad su uređivali zapuštena područja oko stabala po ulicama...sčijedile su kazne.....pripazite sitnozubi....ne budite ludi.......neka Bandić trči po Zagrebu i veseli turiste..

KO
Kokoiduhovi
18:04 10.11.2020.

Ma koji Advent? Za koga? I od čega da potrošimo išta na Adventu?? Gdi vi živite??

MI
miljen
12:56 10.11.2020.

greska u tekstu - "Iz Turističke zajednice smo već nakon ljeta komunicirali kako ćemo pokušati pripremiti adventska događanja", rekao je Bienenfeld... Treba biti "rekla je Bienenfeld". (direktorica TZ Martina Bienenfeld)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije