Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brižni gradonačelnik

I Bandić mjerio tlak, opomenuo građane da se brinu o zdravlju

tlak
Soundset.hr
11.05.2013.
u 16:17

Neki su prosvjedovali na Trgu, a neki, uključujući i Milana Bandića, mjerili tlak i razinu šećera u krvi.

Osim opuštenog druženja s građanima, ekipa Plavog busa Soundsetove Kvartoteke se uhvatila i fizičkog rada, pofarbali su učionicu u školi J.J. Strossmayera, ali i mjerili tlak s gradonačelnikom.

U šatoru Gradskog ureda za zdravstvo, nedaleko od Plavog busa, građani su mogli besplatno testirati razinu šećera u krvi i tlak. U toj akciji građani će svaki mjesec na Trgu bana Jelačića moći mjeriti razinu šećera u krvi i tlak, kao što su to radili i danas. Putem Soundsetovog etera građane je na testiranje pozvala i Ivana Portoljan Pajić iz Ureda za zdravstvo.

Tlak je izmjerio i gradonačelnik Milan Bandić, kojeg su  ugostili i u eteru pa se pohvalio daj je na Bundeku pretrčao 6 kilometara pa mu je tlak 150/85: "Malo mi se digao tlak pa neka mi se nešto digne, makar i tlak".

Istaknuo je kako u Zagrebu živi preko 150 tisuća dijabetičara i da je svakako dobro da provjere u kojem su stanju.

Kraj Manduševca se održao i mirni prosvjed roditelja djece s poteškoćama i osoba s invaliditetom pod nazivom "S poteškoćama se možemo nositi, s nepravdom ne", koji smatraju da Vlada nije osviještena o njihovim problemima, rekla je jedna od majki, Gordana Volf.

Oko 11:00 sati sve su iznenadili surferi, njih 10-ak, koji su s daskama za surfanje trčali od Jelačić-placa do Jaruna.

Iako je običaj finale u kvartu završiti nagradnom igrom u kojoj se dijeli Explorer bicikl, ovaj put je vjetrovito vrijeme, popraćeno kišom onemogućilo natjecanje. No, Kvartoteka idući tjedan seli u Zapruđe gdje će podijeliti dva bicikla.

>>'Prva vampirica Zagreba' pozvala građane na darivanje krvi

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije