Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaprešić

HDZ – HSS – HSU – ZS: Nema nižih cijena vrtića i boravka u školama

gradsko vijeće zaprešić (1)
Foto: Sanela Majdandžić/VLM
1/3
26.03.2011.
u 11:19

Višu cijenu koju plaćaju zaprešićki roditelji od ove godine, gradonačelnik je pravdao i neupitnom kvalitetom smještajnih kapaciteta,.

„Dok s jedne strane gradska uprava oprašta godišnje četiri milijuna kuna komunalne naknade za garaže West Gate shopping centra, ipak se nije ustručavala podići početkom 2011. cijene vrtića i dnevnog boravka u osnovnim školama za krpanje rupa u proračunu, prozvao je na prvoj ovogodišnjoj sjednici zaprešićkog Gradskog vijeća oporbenjak Oliver Majetić (Nezavisna gradska lista) nakon što je na dnevnom redu zahvaljujući peticiji više od tisuću roditelja „osvanula“ i rasprava o novim, višim cijenama vrtića i dnevnog boravka u osnovnim školama.

Sjednici je nazočio i zaprešićki gradonačelnik Željko Turk, koji je na prozivke oporbenih vijećnika (SDP i Nezavisna gradska lista) ustvrdio kako je istina da je cijena vrtića u tom gradu zapadnog dijela zagrebačke županije među višima u Hrvatskoj, ali zato svako dijete koje ima oba zaposlena roditelja ima smještaj u ustavnovama zaprešićke predškolske skrbi te nije ostalo neupisano u vrtiće.

Višu cijenu koju plaćaju zaprešićki roditelji od ove godine, Turk je pravdao i neupitnom kvalitetom smještajnih kapaciteta, na što je oporba replicirala kako se sada Zaprešić uvrstio na vrh zagrebačke županije ne samo po najvišoj cijeni vode, prijevoza, kao i iznosa plaćenog prireza ili izdvajanja za gradonačelničku plaću, već i po cijeni vrtića.

„Žao nam je što vladajuća koalicija (HDZ – HSS – HSU – ZS) ima više sluha za građevine, nego za socijalne potrebe građana, komentirao je Denis Begić (SDP) izlažući kako se sredstava za smanjenje cijene vrtića i dnevnog boravka u osnovnim školama koje traži oporba mogu pronaći u gradskom proračunu kroz mjere štednje na nekim manifestacijama, na troškovima Ureda gradnonačelnika, uplatama za gradske medije te boljom naplatom komunalne naknade.

Cijelu raspravu u skučenoj sobi od svega 15 četvornih metara uz 19 vijećnika te desetak zaposlenika gradske uprave, pratio je i znatan broj zainteresiranih roditelja očekujući kako će se njihovim zahtjevima izaći u susret. No vladajuća koalicija HDZ – HSS – HSU – ZS glatko je odbila korekciju cijena na niže pravdajući se lošim punjenjem proračuna a time i skučenim mogućnostima u ovom trenutku osiromašenim građanima izaći u susret.

 

Komentara 3

AE
aelis
15:59 28.03.2011.

Da nije žalosno, bilo bi smiješno. \"Kvalitetan smještaj\" se svodi na to da je u sobi od 3x4 i po 30 i više djece u vrtiću, a o boravku u školi A. Augustinčića nemam snage.....

DU
Deleted user
18:14 28.03.2011.

Naravno da će oprostiti West gate-u i sličnim lopovima nekakve komunalne naknade ili naknade za zaštitu okoliša (Rofix) jer njihovi direktori uredno donose kuverte koje su osjetno manjeg iznosa od onog što bi zapravo trebali platiti. Tako se to radi od stoljeća sedmog. A ostatak koalicije mudro šuti jer fotelje su im mile, najviše bih se tu osvrnuo na HSS i HSU koji regrutiraju mlade za svoje liste, a stare komunjare željne fotelje ih preveslaju.

US
User
23:32 28.03.2011.

Članak 22. (1) Broj djece u odgojno-obrazovnoj skupini u redovitom programu utvrđuje se ovisno o dobi djeteta i broju djece s teškoćama uključene u odgojnu skupinu. (2) U odgojno-obrazovnu skupinu djece u redovitom programu u dobi: – od navršenih šest do navršenih 12 mjeseci može se uključiti najviše 5 djece, – od 13 do 18 mjeseci može se uključiti najviše 8 djece, – od 19 do 24 mjeseca može se uključiti najviše 12 djece, – u trećoj godini može se uključiti najviše 14 djece, – u četvrtoj godini može se uključiti najviše 18 djece, – u petoj godini može se uključiti najviše 20 djece, – u šestoj godini može se uključiti najviše 23 djece, – u sedmoj godini do polaska u školu može se uključiti najviše 25 djece. Zanima me kada misle uskladiti broj djece u grupama s Hrvatskim pedagoškim standardom jer rok je kraj 2011. Netko bi našim gradskim ocima trebao objasniti da više nije nužno i bolje, da neku ulogu igra i kvaliteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije