Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
245.000 KUNA

Građani bijesni: S javnim novcem uređuju igralište, a onda će ga dati zakupniku!

Marko Prpic/PIXSELL
02.10.2018.
u 20:43

Košarkaško je prije tri mjeseca zakupio hokejaški klub

Postavljaju ogradu, a onda će mijenjati koševe. Uredit će i okoliš da igralište ponovno zablista, koliko već to s točno 245.010 uloženih kuna bude moguće. A onda sve to skupa, tako uređeno, dati zakupniku. Da nije žalosno, bilo bi smiješno, govore stanovnici Maksimira čije je košarkaško igralište na Barutanskom bregu Grad na pet godina dao u zakup Hokej klubu Concordia 1906.

Nužno je savjetovanje

Kako ugovor između hokejaša i Grada prestaje vrijediti 1. srpnja 2023., u Mjesnom odboru (MO) Maksimir pretpostavljaju da je igralište u zakupu od istog datuma ove godine, ali sigurni nisu jer o oduzimanju igrališta kvartu nitko ih nije obavijestio.

– Od susjeda i na društvenim mrežama krajem kolovoza saznala sam sudbinu igrališta – objasnila je Ana Šlogar iz Gradske četvrti Maksimir, koja je odmah krenula u akciju. Pisala je Gradskom uredu za sport, otišla u gradsku upravu, a s kolegama vijećnicima te susjedima pokrenula peticiju da se igralište ponovno vrati građanima.

– U travnju smo odredili 245 tisuća u Planu komunalnih aktivnosti za uređenje košarkaškog igrališta te još 40 tisuća za projektnu dokumentaciju za izradu potpornih zidova dječjeg igrališta sa spravama koje se nalazi tik do košarkaškog. Kako nas nitko ni o čemu nije pitao, zanima nas ulaže li se sad to naš novac u obnovu prije nego stignu koncesionari budući da im je vrijeme koncesije već počelo ili u igralište ulaže klub koji je dobio natječaj za zakup – kaže Ana Šlogar pa dodaje kako vijećnici, a i ostali stanovnici Maksimira žele da sve bude transparentno. I naravno, da se klinci iz njihova kvarta imaju gdje poigrati loptom.

– U blizini nema nijednog drugog igrališta, a kako nam nitko nije ni rekao da je igralište dano u zakup, ne znamo hoćemo li i dalje moći na njega dolaziti. Klub koji ga je zakupio bavi se hokejom na travi pa pretpostavljamo da će se košarkaško prilagoditi njima – kaže Renato Tišljarić iz MO Maksimir, čiji su vijećnici pozvali Zagrepčane da se sutra u 18 sati okupe kod igrališta na Barutanskom bregu 5 i zajedno upozore na to kako je zakup proveden u suprotnosti sa Statutom grada, koji propisuje da se o davanju koncesija Grad najprije mora posavjetovati s mjesnom samoupravom.

Upravljanje je loše

Bit će na njemu i predsjednik Gradske četvrti Maksimir Stanko Gačić, koji nam je jučer objasnio da se trenutačno uređenje igrališta, o kojem su se u Mjesnom odboru pitali, radi upravo s novcem iz Plana komunalnih aktivnosti. Igralište na Barutanskom bregu jedno je od pet onih koje je Grad, natječajem u lipnju, dao u zakup, a o čemu je među prvima upozorio Tomislav Tomašević iz Zagreb je naš, koji je u Skupštini predložio i tematsku sjednicu Odbora za kontrolu kako bi se raspravljalo o upravljanju gradskom infrastrukturom za profesionalni i rekreacijski sport.

>> Pogledajte video vizualizacije rotora u Remetincu

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar ivan0408
ivan0408
01:25 03.10.2018.

Uredi s novcem poreznih obveznika i daj u zakup svom kumu.

MU
mulag
08:32 03.10.2018.

ne, dat ce svoje pare

IV
ivica.vukelic57
12:01 03.10.2018.

i koliko dobiti od zakupa? 20 kn. na mjesec?Balvani vode politiku vlastitih prihoda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije