Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neće raditi 3 mjeseca

Čistoća: Zatvaranje kompostane neće utjecati na odvoz biootpada

Kompostana Prudinec
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/4
09.10.2020.
u 09:43

Početkom idućeg tjedna očekujemo zaključivanje ugovora s ovlaštenim oporabiteljem. Na rješenje će Holding uložiti žalbu u zakonskom roku – poručili su iz Čistoće.

Državni inspektorat zatvorio je kompostanu tvrtke Zrinjevac na Jakuševcu na tri mjeseca, a razlog su nepravilnosti vezane uz “obavljanje djelatnosti bez ishođene okolišne dozvole”. Stoji tako u obavijesti koju je na svojoj Facebook stranici jučer podijelio gradski zastupnik Renato Petek, a u dokumentu piše i da su prilikom inspekcije, obavljene u rujnu, utvrdili prisutnost neugodnih mirisa. – Stanovnici istočnog dijela Zagreba, u naseljima blizu Jakuševca, nakratko će predahnuti i neće morati podnositi kiselkasti smrad koji se, intenzivnije nego dosad, širio iz kompostane – komentirao je situaciju Petek, a o ovom su se pitanju očitovali iz zagrebačke Čistoće.

– Zagrebački holding zaprimio je rješenje Državnog inspektorata kojim se zabranjuje obavljanje djelatnosti oporabe otpada na kompostani Prudinec/Jakuševec – kazali su u ovoj podružnici te napomenuli da to ni u kojem pogledu neće utjecati na redovni odvoz biootpada. – Početkom idućeg tjedna očekujemo zaključivanje ugovora s ovlaštenim oporabiteljem. Na rješenje će Holding uložiti žalbu u zakonskom roku – poručili su iz Čistoće.

Ključne riječi

Komentara 2

NE
nečešrazbojniče
14:02 09.10.2020.

I opet ništa Bandiću.

RO
rola
16:31 11.10.2020.

Haha,neće da baš,već ne voze!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije