Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradski zastupnik

Petek: Metropola propada pod vlašću Bandića, uz podršku premijera

Zagreb: Renato Petek održao konferenciju za medije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
05.10.2020.
u 14:40

Znakovito je da Holding, tvrdi, ne želi objaviti podatke niti ostvarene prihode od prodaje odmarališta uz Jadransko more.

Zagreb propada pod vlašću Milana Bandića, uz svesrdnu podršku premijera Andreja Plenkovića. Ljutiti je tako predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika u Skupštini, Renato Petek, na čelnika metropola i Vlade, istaknuvši kako se novac iz gradske blagajne "prolijeva" te da se Zagreb stalno zadužuje, što, kako kaže, potvrđuje i izvješće Holdinga za prvu polovicu godine prema kojem je tvrtka u minusu od 140 milijuna kuna.

Obrazloženje Holdinga da je financijska kriza uzrokovana ekonomskom krizom povezanom s koronavirusom i potresom dijelom je opravdano, ali zapravo se radi, ističe, o strateškim problemima u odgovornom i ozbiljnom upravljanju tvrtkom.

"Financijska situacija u Holdingu povezana je sa zapošljavanjem po babi, stričevima i stranačkim linijama", tvrdi Petek navodeći da je u prvoj polovici godine, unatoč krizi, Holding zaposlio više od 80 ljudi, što je troškove za zaposlene povećalo za 65 milijuna kuna.

Znakovito je da Holding, tvrdi, ne želi objaviti podatke niti ostvarene prihode od prodaje odmarališta uz Jadransko more.

"Prodane su dvije parcele u Novom Vinodolskom, procijenjena vrijednost bila je oko tri milijuna kuna, a zasad se ne zna kome su prodane. S obzirom da se nalaze u blizina objekta s više stanova koji je bio pod istragom USKOK-a, a glasi na Bandićeva kuma Milana Penavu", pita se Petek. Javni natječaj rezultirao je i prodajom ZET-ovog odmarališta na Velom Lošinju, dodaje, procjena je bila 21 milijun kuna, no nepoznato je tko je kupio i koliki su ostvareni prihodi.

Ključne riječi

Komentara 6

KO
Kokoiduhovi
18:05 05.10.2020.

Kako čitamo, u V. Gorici preslikan je taj model vlasti i (samo)uprave gradonačelnika. Jedan čovjek-sva vlast. I Bandić je jedini član Skupštine Holdinga. I o svemu odlučuje. A da ga partneri iz hdz-a čuvaju kao kap vode na dlanu -- pa to je tako od kada je na čelu Zagreba.

AN
ante92
11:10 07.10.2020.

Bandićeva posla, napravio je od Zagreba mahalu u kojoj ništa ne funkcionira, od održavanja mostova do odvoza smeća.

JO
josmalopanestalo
19:21 06.10.2020.

treba reči tom znalcu za obranu i zaštitu da ima još mjesta za montažu novih hupsera između prvog i zadnjeg

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije