Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Agram

Bandić: Kada te ustoličim, moći ću te službeno zaje...

Suđenje za aferu Agram
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
1/5
08.05.2019.
u 19:42

Iako se na snimkama tajno snimljenih razgovora, koje su ranije, a i danas preslušane u sudnici, čuje kako ona i Bandić razgovaraju o njezinu premještaju, svjedokinja je opetovano tvrdila da to ne znači ništa.

Selektivno pamćenje i nelogična i neuvjerljiva objašnjenja očito su glavne predispozicije za dobivanje posla u Gradu Zagrebu. Zaključak je to koji se neizbježno nameće nakon još jednog svjedoka koji je u nastavku suđenja Milanu Bandiću i ostalima optuženima za aferu Agram na zagrebačkom Županijskom sudu iskazivao o nezakonitom zapošljavanju, odnosno premještaju s radnog mjesta na radno mjesto unutar zagrebačke gradske uprave.

Tvrdila da nisu razgovarali

Ovaj put radi se o Pavli Šušković koja je potkraj 2013. radila u pravnoj službi u uredu gradonačelnika, a potom je premještena u ured koji se bavi gradonačelnikovim protokolom. Svjedokinja je prvo ustvrdila da o svom premještaju s Bandićem nije razgovarala jer se gradonačelnik, kako je kazala, ne bavi premještajima. No i nju su, kao i druge prije saslušane svjedoke koji su tvrdili slično, demantirale snimke tajno snimljenih razgovora. U slučaju Pavle Šušković, radi se o dva razgovora, a na jednom od njih Bandić joj kaže:

– Čekam da te se ustoliči pa da te mogu službeno zaje... Zato je Milan prema tebi tako mekan..

Suđenje za aferu Agram
1/6

Na pitanje da pojasni što znači taj razgovor, svjedokinja je prvo kazala da ne znači ništa, a na ponovljena pitanja nije dala konkretan odgovor. Na pitanje pak zna li što znači kada se nekoga negdje ustoliči, prvo je odgovorila da ne zna, a nakon nekoliko ponovljenih pitanja sutkinje ipak je kazala:

– Kada počneš raditi neki posao.. 

– Prije ste rekli da niste s njim razgovarali o svom premještaju, a ovaj razgovor je vođen prije no što ste premješteni i prije no što ste dobili rješenje. Možete li to pojasniti? – pitala je sutkinja Rahela Valentić svjedokinju..

Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

 

– Stalno sam tamo radila, znate kako to ide – pokušala se izvući svjedokinja.

– Ne znam, jer ja svoj posao ne mogu raditi dok nisam imenovana za sutkinju – replicirala joj je sutkinja.

“Od sutra šefica”

Svjedokinja nije znala ili htjela odgovoriti ni na pitanje je li tajno snimljeni razgovor vođen prije ili poslije premještaja, iako iz dokumentacije u spisu proizlazi da je vođen prije. Nije znala objasniti ni što znači kada joj Bandić kaže “da je od sutra šefica”, što je također tajno snimljeno prije no što je službeno premještena.

Komentara 38

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
11:54 08.05.2019.

Svjedok mora govoriti istinu pred sudom. Ako govori ovako očite laži tada sudac koji poznaje svoj posao treba svjedoka upozoriti, a nakon upozorenja ako nastavi svjedok se izrugivati sudu tada sudac može kazniti svjedoka za lažno svjedočenje. Pa ne ka sudac konačno počne raditi svoj posao, pogotovo kod svjedoka koji ovako bezočno lažu a snimke i dokumenti govore drugačije. Kada bi ovdje njih pet-šest bilo odvedeno u pritvor i optuženo za lažno svjedočenje bio bi uspostavljen red. Ovako, uz ovakav sud, to je sramota! Nisu tu stranke niti politika tu su samo suci i svjedoci koji lažu sudu a suci se prave blesavi.

ST
Stjepan2103
11:23 08.05.2019.

nije kriv gradonačelnik nego nesposobna oporba...

TM
trade_mark
11:32 08.05.2019.

...a pavlina mama je redovnim putem dobila posao za uništavanje meštrovićevog paviljona. to kak joj ovo niškoristi od kćeri tam dela sigurno nema nikakve veze s tim. gamad kriminalna. smeća!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije