Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA AGRAM

Svjedokinja zaboravila čak i da je rodbinski povezana s Bandićem

Suđenje za aferu Agram
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
29.04.2019.
u 15:51

Milkica Macan, Zrinka Majerović i Robert Ljutić dokazali da je pamćenje poprilično selektivna kategorija...

Da je pamćenje poprilično selektivna kategorija dokazali su Milkica Macan, Zrinka Majerović i Robert Ljutić koji su u ponedjeljak na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočili u nastavku suđenja Milanu Bandiću i ostalima optuženima u aferi Agram. Na većinu postavljenih pitanja troje je svjedoka odgovaralo s “Ne znam” i “Ne sjećam se”, a Milkica Macan, žena zbog koje je Bandić urlao na Vidoja Bulama, što se čulo tijekom preslušavanja snimki tajno snimljenih razgovora, čak je zaboravila da su ona i Bandić u - rodu.

Suprugova strina

Naime, na tajnim snimkama čulo se kako Bandić viče na Buluma te misleći na Milkicu Macan, kaže da ona “mala iz njegove obitelji”. Zagrebački gradonačelnik je obiteljsku povezanost kasnije zanijekao, pa je Milkica Macan vjerojatno pomislila da i ona mora učiniti isto. No pri tome je zaboravila, da je u svibnju 2015. ispitana u USKOK-u, gdje je na upit o rodbinskim vezama s Bandićem kazala kako je “Bandićeva sestra strina njezinog supruga”.

- Zašto onda to sada niste rekli, već ste na upit o rodbinskim vezama s Bandićem kazali da niste u rodu? - pitala je sutkinja Rahela Valentić svjedokinju.

Suđenje za aferu Agram
1/10

- Meni to ne izgleda kao srodstvo - pokušala je nemušto objasniti svjedokinja razlike u iskazima.

- Jeste li kada čuli za tazbinsko srodstvo? - pitao je svjedokinju Milenko Djaković, član sudskog vijeća, no to je pitanje ostalo bez odgovora.

Nadalje, svjedokinja je tvrdila i da nikad nije razgovarala s Bandićem o njezinom premještaju iz kuhinje gdje je kuhala kave u odjel u kojem se bavila urudžbiranjem dokumenata. No tada je u sudnici preslušana snimka tajno snimljenog razgovora između nje i Bandića, na kojoj razgovaraju upravo o tome. Upitana da to pojasni, svjedokinja je priznala da to ona razgovara s Bandićem.

- A jeste li se vi često čuli s Bandićem? - zanimalo je sutkinju.

- Nikad nisam razgovarala s njim - odgovorila je svjedokinja.

- A što je s ovim razgovorom? - pitala je dalje sutkinja.

- Nisam ga se mogla sjetiti - nemušto se opravdala svjedokinja.

Bratić pribavio iskaz

Ona, kao i Zrinka Majerović te Robert Ljutić misli da dobro radi svoj posao, no niti jedno od njih troje nije znalo odgovoriti koji su se uvjeti trebali zadovoljiti da bi oni bili premješteni na poslove koji su inkriminirani optužnicom. Zrinka Majerović je čak ustvrdila da se pitanjem zadovoljava li ona uvjete natječaja ili ne, ne treba baviti ona već kadrovska služba. I ona je tijekom iskaza ulovljena u popriličnom broju nedosljednosti koje nije znala objasniti, a ustvrdila je i da je tek nakon premještaja na novo radno mjesto pročitala koji su uvjeti potrebni za to.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Posebna priča bio je Robert Ljutić koji je u nekoliko navrata zaradio upozorenja sutkinje jer je umjesto odgovaranja na pitanja, htio postavljati pitanja.

- Vi imate šutjeti i odgovarati samo kad vas se pita, a je li nešto zakonito ili ne, utvrđivat će sud jer nam je to u opisu posla - kazala je sutkinja Ljutiću.

On se u sudnici pojavio sa svojim iskazom iz istrage, za kojeg nije htio reći od koga ga je dobio, tvrdeći da ga je dobio od bratića. Sutkinja mu nije dozvolila da se koristi njime, a Ljutić je nedosljedno odgovarao na pitanja o svojoj stručnoj spremi. Tvrdio je da nije polagao državni stručni ispit, pa se pokazalo da ipak nešto je polagao, a neprestano je spominjao i svoju diplomu, koja mu je poništena zbog plagiranja.

Komentara 59

IM
imperatoriso
16:47 29.04.2019.

Prema Kajinu, IDS će uvijek biti snažan u Istri jer su zaposlili u javne službe i gradske tvrtke koje kontroliraju 10 tisuća ljudi, čak su prema Kajinu i DORH u Istri iskadrovirali, ali institucije u kojima su svi preko vezaa i preporuka zaposleni odlučile na Bandiću skupljati poene i licemjerno ga rastezati optužbama koje su na razini krimena vođenja postupka iz radnog, a ne kaznenog prava. Uglavnom, da se Zagreb vodi na mutan način kako nam DORH i mediji sugeriraju, pa Zagreb bi stagnirao kao npr. Rijeka, a gle čuda Zagreb raste po svim gospodarskim parametrima i Zagreb ima 35% udjela u BDP-u RH 2019. dok je 2008. Zagreb imao 28% udjela u BDP-u RH. U Zagrebu plaće 7.400 kn, a u Rijeci 5.500kn. Režije u Zagrebu i Rijeci iste, a Zagrepčani imaju puno veće plaće od Riječana. Zagreb izvozi 42 tisuće kn po stanovniku, a Rijeka 15 tisuća kn po stanovniku. U Zagrebu su vrtići jeftini, 150 do 400 kn većina roditelja plaća, a u Rijeci 700 do 1000 kn. Zagreb ima rast stanovnika dok je Rijeka izgubila od 2000. godine 40.000 stanovnika. U Zagrebu je broj rođenih dignut s 7 tisuća 2000. god., na 8 tisuća 2018. dok Rijeka ima pad s 1.500. 2000.god na 950 rođenih 2018. Javni prijevoz u Zagrebu je 4kn, a u Rijeci preko 10kn. Umirovljenici sa slabijim mirovinama u Zagrebu imaju dodatak na mirovine, socijalno ugroženima se subvencioniraju režije, rodilje za treće dijete dobiju 50 tisuća kn što Rijeka može samo sanjati i onda Bandić muljator, a Obersnel pošten, a sve u Rijeci propada?

Avatar Narod
Narod
16:39 29.04.2019.

Kad bi svi bili ovakvi "kriminalci ne bi trebali ni policije ni pravosudja?!! Nasto institucije trose vrijeme a pravi kriminalci hodaju slobodno?

Avatar Mamlazac
Mamlazac
16:44 29.04.2019.

Evo, strucnjaci iz komsiluka sve znaju, vec ih osudili:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije