Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradski odbor stranke odlučio

Mikulić prijedlog zagrebačkog HDZ-a za predsjednika Gradske skupštine

Andrija Mikulić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
06.07.2017.
u 22:46

Bruna Esih novinarima je nakon prošlotjednog neuspjelog konstituiranja Gradske skupštine izjavila kako je preduvjet da imaju 26 potpisa gradskih zastupnika za promjenu imena Trga maršala Tita.

Gradski odbor HDZ-a Zagreba odlučio je u četvrtak da će Andriju Mikulića predložiti za predsjednika zagrebačke Gradske skupštine na konstituirajućoj sjednici Gradske skupštine, koja će se održati u ponedjeljak, 10. srpnja, doznaje Hina u zagrebačkom HDZ-u. 

 Mikulić je predsjednik zagrebačkog HDZ-a, a dužnost predsjednika zagrebačke Gradske skupštine obnašao je i u prošlom skupštinskom sazivu.

 Ovu odluku gradskog HDZ-a Mikulić nije htio komentirati, već je kratko poručio: "Samo polako, valja pričekati konačno potpisivanje sporazuma i konstituirajuću sjednicu, a nakon toga ćemo više o svemu."

 Hoće li Andrija Mikulić biti predsjednik Gradske skupštine odlučit će izabrani gradski zastupnici na konstituirajućoj sjednici koju je ministar uprave Lovro Kuščević sazvao za ponedjeljak, 10. srpnja, u 10 sati.  

 Neslužbeno se doznaje da bi u petak, 7. srpnja, trebao biti potpisan sporazum između zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegove stranke BM 365 - Stranka rada i solidarnosti, predstavnika HDZ-a i Liste grupe birača nositeljice Brune Esih.

 No kako je rečeno Hini u zagrebačkom HDZ-u, do sutrašnjeg potpisivanja sporazuma moraju se još proći određeni detalji koji će biti točka na "i" sigurnoj većini u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

  Bruna Esih novinarima je nakon prošlotjednog neuspjelog konstituiranja Gradske skupštine izjavila kako je preduvjet da imaju 26 potpisa gradskih zastupnika za promjenu imena Trga maršala Tita

 U HDZ-u su i nakon današnje sjednice Gradskog odbora potvrdili svoje stajalište o tome, naglasivši da su za promjenu imena  Trga maršala Tita. Podsjetili su kako je upravo predsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a Andrija Mikulić u intervjuu Hini krajem prošle godine najavio HDZ-ovu inicijativu za preimenovanjem toga trga u središtu Zagreba.

Komentara 6

SI
siskic
11:56 07.07.2017.

e ovo će biti gradsaka vlast koju bi svaki grad poželio, uz ovakvig gulanfera gradonačelnika sad i ovo...hahahahaha..ahahahaha nazdravlje puče zagreba.

Avatar liquidsky
liquidsky
15:11 07.07.2017.

Politička splačina. Kakvi birači, takva vlast i podjela resora. To "demokratsko pravilo" vrijedi svuda u svijetu, pa i kod nas. Već su i ove vrućine dovoljne za povraćanje.

SS
sokac sa drave
12:05 09.07.2017.

Pa zar opet mora biti Hercegrodijo ,dali se tu netko konstantno ruga nama Hrvatima ,zasto nije nas Joza Podvincan koji perfektno govori nas prelijepi KAJ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije