Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ništa od sjednice

Bandić bez većine, Skupština nije konstituirana

Gradska skupština
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/7
29.06.2017.
u 11:00

'Trg maršala Tita bio je tema referenduma, a onda je Bandić preko noći zaključio da će ga samo preimenovati. To je čisto kupovanje glasova'

Pregovori između Brune Esih i gradonačelnika počet će danas, a preimenovanje Trga maršala Tita bit će samo jedan od uvjeta za formiranje većine

Nisu odabrali Mandatno povjerenstvo, pa ni konstituirali Skupštinu. Zagreb će još neko vrijeme biti bez Gradskog parlamenta jer glavni razlog što se sjednica danas nije održala jest činjenica da gradonačelnik Milan Bandić još uvijek nije uspio sastaviti većinu. O tome danas nije želio govoriti, ali su zato sve objasnili njegovi potencijalni budući skupštinski partneri.

- Nije do HDZ-a - kratak je bio Andrija Mikulić, dok je Bruna Esih rekla kako se "nije dogodilo ništa dramatično". Do sada, objasnila je, nisu s Bandićevcima vodili niti jedan razgovor, već će s pregovorima početi danas.

- Mogli smo tražiti fotelje, ali tražili smo nešto što je dio programa - kazala je Bruna Esih, čija je lista od Bandića tražila preimenovanje Trga maršala Tita. Bit će to samo jedna točka oko koje će pregovarati, najavila je, a Skupština se neće konstituirati dok god se ne prikupi 26 potpisa zastupnika koji će novo ime trga kod HNK jamčiti.

Da je bilo dovoljno vremena za pregovore smatra Anka Mrak Taritaš.

- Trg maršala Tita bio je tema referenduma, a onda je Bandić preko noći zaključio da će ga samo preimenovati. To je čisto kupovanje glasova - rekla je Mrak.

Kako će pregovori danas, a i narednih dana izgledati, nije željela otkriti zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, već je samo rekla kako su se za njih tek stvorili preduvjeti.

- Tek ćemo danas razgovarati, a o pregovorima će javnost na vrijeme biti obaviještena - rekla je Pavičić Vukičević.

Izabrani zastupnici HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Andrija Mikulić i Drago Prgomet izjavili su nakon neuspjele konstituirajuće sjednice Gradske skupštine da treba još malo vremena kako bi se stvorila skupštinska većina i da nije bilo do njih to što se skupština nije konstituirala.

Andrija Mikulić kazao je novinarima  da će se Skupština konstituirati u zakonskom roku, a nada se da će razgovori o većini brzo završiti. "Ovo danas definitivno nije do nas", rekao je, a na upit tko će biti predsjednik Skupštine kratko je odgovorio da će se sve vidjeti kada se skupi većina.

Prgomet je ustvrdio kako su namjeravali da se Skupština formira što prije dodavši da će ovih dana razgovarati s gradonačelnikom Milanom Bandićem o projektima koje HDZ želi ostvariti. Vezano uz raspodjelu dužnosti vidjet ćete na vrijeme, poručio je i dodao da "kada se dogovorimo, onda i o kadrovskim rješenjima".

Komentara 39

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
12:31 29.06.2017.

Hm, ne može Miki svima dati koji bi to željeli. On inače, bi, ali nema više ništa osim dugova i delanja, a to se nikome ne dopada, pa će morati imenovati konja u Skupštinu, ko Kaligula u starom Rimu u Senat. Btw, ovim ljudima je ionako svejedno tko će tu što biti. Plaćica uredna slijedeće 4 godine, foteljice malo škripe, ali su udobne, catering skoro najbolji u gradu, uz ukusan ručkić đabalesku, a i dnevnica se neka strpa u malog džepeka. Dakle, slijedeće četiri godine: Preslagivanje, koaliranje, previranje, izoliranje, izbacivanje, domunđavanje, prodavanje......, a rupe u proračunu i u glavama sve veće i crnje. Ko to more platit, osim purgera.

DU
Deleted user
11:28 29.06.2017.

Novi izbori. Dosta je ucjena noćnih leptira koji sav svoj život svode na jedan dan slave.

SI
siskic
12:07 29.06.2017.

furdo jedne u bjednici jedni. vi će te razgovarati o trgu velikog BROZA. miši jedni....niste dostojni izgovoriti ime tog velikana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije