Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pred odlukom

Andrija Mikulić ipak kandidat HDZ-a za šefa zagrebačke Skupštine?

Andrija Mikulić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
28.06.2017.
u 13:08

Prgomet je gradskom HDZ-u ponudio svoj skupštinski mandat na raspolaganje ako smatra da je on kriv za loš izborni rezultat u Zagrebu

Zagrebački HDZ tražit će funkciju predsjednika zagrebačke Skupštine te 30 posto pozicija u gradskoj vlasti jer Milanu Bandiću donosi 7 mandata (Bruna Esih je za svojih pet presudnih dobila preimenovanje Trga maršala Tita), a izgleda da bi HDZ-ov kandidat za tu funkciju trebao biti Andrija Mikulić, šef zagrebačkog HDZ-a. To još nije odlučeno, ali čini se da odluka ide prema Mikuliću kako bi se “sačuvao njegov dignitet”, prenose naši izvori.

Mikulić je šef zagrebačkog HDZ-a, no nije bio kandidat za gradonačelnika na lokalnim izborima. Budući da je u zadnji trenutak, na nagovor šefa HDZ-a Plenkovića, u tu utrku ušao Drago Prgomet, unatoč neslavnom rezultatu, smatralo se da će Plenković njega nagraditi tom pozicijom. Gradski HDZ preksinoć je prvi put od izbora imao sjednicu GO-a na kojoj je analizirao rezultate, a Prgomet je ponudio svoj skupštinski mandat na raspolaganje ako vodstvo GO-a smatra da je on kriv za loš rezultat. Umjesto ostavke, Prgomet će s Mikulićem uime HDZ-a pregovarati s Bandićem o skupštinskoj većini.

Prgomet je na GO-u rekao da mu je žao što na sjednici nisu i oni koji su ga podržavali da bude kandidat na izborima (Plenković i glavni tajnik Jandroković), ali i upitao HDZ-ovce zašto osporavaju njegov legitimitet kao tadašnjeg kandidata kada je na parlamentarnim izborima osvojio 4000 glasova, a šef Sabora Jandroković i ministar unutarnjih poslova Božinović na te su funkcije postavljeni iako su osvojili samo nekoliko stotina glasova. Ustvrdio je da sva trojica imaju legitimitet. Prgometa je branio Miro Kovač i rekao da se bolji rezultat nije moglo ni očekivati jer se prekasno krenulo u kampanju.

Komentara 4

DU
Deleted user
11:34 01.07.2017.

Rezultati izbora govore sve o Prgometu i njegovoj ulozi u Zagrebu. Bilo bi, u najmanju ruku, pristojno od njega da se "pokrije ušima" i barem na nekoliko godina nestane s političke scene.

ZA
zadar1
13:29 28.06.2017.

drago prgomet je vrlo prevrtljiv civik i tesko mu se moze virovati...lipo idi u bolnicu i radi ono sto dobro radis....

BA
Banderasjezakon1
14:20 28.06.2017.

Dobro je, sve po starom....HDZ+ Banderas + Bruna i Zlajo...bolje i tako nego da je Anka zasjela na čelo grada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije