Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.01.2012. u 12:00

Nedosljedna politika ne šalje pozitivnu poruku investitorima

Mobilni operatori su kažnjeni! Nisu bili dobri, nisu dovoljno ulagali, otpuštali su radnike. Pa im je Vlada opet razrezala harač. Tako je Vlada svoju želju za razvojem i investicijama najednom pretvorila u pokaznu mjeru koja će zahvatiti tri tvrtke, HT, Vipnet i Tele2. No ova treća dobro posluje, ali dobiti još nema, a kamoli ekstraprofita. Potez se može proglasiti i “lukavim” jer mobilni operatori mahom su omražena vrsta koja vara i krade na impulsima te ih je dopušteno “derati”.

Istina, za “ugled” koji uživaju djelomično su sami krivi. No, uređivanje “smicalica” operatora ne bi trebala biti stvar Vlade, regulator se već uhvatio tog posla i dobro im ide. A Vlada bi mogla pribaviti i savjetnika da im objasni što razvoj tehnologije znači i na koji način operatori prihoduju, primjerice, po pitanju roaminga i mogu li možda više pridonijeti stimulativnim, a ne kaznenim mjerama. Usto, u tim trima tvrtkama i rade neki ljudi, a bit će ih sve manje, a o tim tvrtkama ovisi i popriličan broj novih i inovativnih biznisa. Telekomi su, na žalost, podložni ucjenama jer si ne mogu dopustiti da ne ulažu u novu opremu i nove tehnologije, za razliku od bankarskog sektora koji ima puno bolju “pregovaračku” poziciju. Dodatni porezi privatnom sektoru nikako ne šalju pozitivnu poruku možebitnim investitorima, a posebno ih ne mami nedosljednost uzmi-vrati-opet uzmi politike jer njih i ne zanima tko je na vlasti. Vraćanje harača operatorima skupa je pogreška.

Ključne riječi

Komentara 24

DU
Deleted user
12:53 13.01.2012.

Morate shvatiti i novu Vladu! Oni su krenuli po znanom konceptu Airbus u magli odnosno svadljivi Linić blekne nešto u javnosti i onda se reakciji iz puka vidi da li bi ili ne bi prošlo. APP ili 2 koraka naprijed, korak natrag! Pa kad su vidjeli da će biti strahovitih reakcija na redefiniranje braniteljskih prava, na dizanje PDV na nevjerojatnih 26 % ili porez na nekretnine, što je užasnulo skoro svaku hrv. obitelj, e onda Airbus dojavi kontroli letenja da mijenja kurs. 2 koraka naprijed, korak natrag! I da se vratim na mobilnu telefoniju - tu nije za očekivati žestoku reakciju puka i zato su zviznuli opet taj porez jer to tako mora biti odnosno građ. predator Čačić i komitetlijski dendi Milanović tu ne računaju na pokret narodnog otpora. Eto, to bi vam bila nova Vlada...

TO
tom
13:52 13.01.2012.

i nakon harača HARAČ. i to ne bilo kakav nego HARAČ PLUS! ili preciznije PLJUS!

Avatar bakunjin
bakunjin
18:30 13.01.2012.

Zelena Tanja, dobra Robinia Hooda mobilnih operatera i ivestitora bez kojih ništa disati u ovoj zemlji neće u boj za slobodu tržišta kreće!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?