Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOUNJSKI ŠERIF

Vlasnik i direktor tvrtke IGM Tounj nastavlja ‘kaubojskim’ stilom

16.06.2009.
u 17:35

TOUNJ – Radnici IGM-a Tounj Mario Pribanić i Dragan Ćuk, koji su javno upozorili na neisplatu radnika te tvrtke i ostale probleme u njoj, dobili su otkaz.

– Nazvali su me iz tvrtke i kazali da rješenje o otkazu očekujem poštom – iznosi Mario Pribanić, radnik u tounjskom kamenolomu.

Istu priču navodi i Dragan Ćuk, vozač IGM-a.

– Nadodali su da donesem zdravstvenu knjižicu u tu svrhu – kaže Ćuk.

Ivan Pađen, vlasnik i direktor IGM-a, po običaju je ostao nedostupan za izjavu. Povjerenik Sindikata graditeljstva za središnju Hrvatsku i IGM Ivan Brozović navodi da je trenutačno teško ocijeniti na koji način sindikat može pomoći spomenutim radnicima. Ćuk i Pribanić obaviješteni su o otkazu nakon što su u javnost iznijeli činjenicu da u IGM-u ne isplaćuje radnike, odnosno ukazali na kršenje zakona.

Zanimljivo je da je istu sudbinu doživio ranije ove godine i Nikola Pribanić, također radnik u kamenolomu, postavši “tehnološkim viškom” nakon što je upozorio na kršenje temeljnih radnih prava. Postavlja se pitanje, ako sindikat ne zna može li zaštititi radnika, kome se radnik u ovoj državi uopće može obratiti?!

Također treba vidjeti hoće li se i ostali radnici, koji bi u četvrtak, po svemu sudeći, trebali stupiti u štrajk, a na povredu čijih interesa su Ćuk i Pribanić upozoravali, solidarizirati s kolegama.

Želite prijaviti greške?