Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zoran Milanović odabrao Jelušića za novog šefa zagrebačkog SDP-a

sdp
Davor Puklavec/PIXSELL
22.01.2010.
u 16:33

Šprem i Rađenović suspregnuli ambicije iz straha da bi rasiranjem glasova Ž. Antunović otvorili vrata pobjede.

Zbog straha da bi sa čak tri “svoja” kandidata raspršili glasove i vrata pobjede širom otvorili Željki Antunović, vrh stranke odlučio je da će njihov kandidat za šefa zagrebačkog SDP-a biti Ivo Jelušić, sadašnji zamjenik gradonačelnika i v.d. predsjednika zagrebačke organizacije.

Dvojca ispala iz igre

Tako su iz igre ispali Boris Šprem, predsjednik zagrebačke Skupštine i Igor Rađenović čije “dionice” unutar SDP-a u posljednje vrijeme vrlo dobro kotiraju.

Iako nisu službeno potvrditi našu informaciju, neslužbeno smo doznali da su Šprem i Rađenović spremni obuzdati svoje ambicije i podržati Jelušića.

Doduše, Rađenović, kako doznajemo, još nije donio definitivnu odluku ali je vrlo blizu tome da bezrezervno podrži kolegu Jelušića.

Milanović bez komentara

– Boris, Igor i Ivo slično razmišljaju i dio su kompaktnog dijela vrha stranke i Zorana Milanovića. Nema smisla da riskiramo kandidiranjem njih trojice i tako eventualno ugrozimo pobjedu na unutarstranačkim izborima zagrebačke organizacije koja će najvjerojatnije biti u svibnju – rekao nam je jučer utjecajan zagrebački SDP-ovac. Predsjednik stranke Zoran Milanović nakon sjednice Gradskog odbora SDP-a nije bio raspoložen za razgovor iako je, kako doznajemo, zadovoljan razvojem događaja u zagrebačkom SDP-u nakon eliminacije Milana Bandića iz gradske organizacije.

Na sjednici je bila i Željka Antunović koja nije željela puno komentirati pakt Milanović-Rađenović-Šprem-Jelušić.

– Nemam nikakvu informaciju da su Rađenović i Šprem podržali Jelušića. Uostalom, postupak kandidature je obustavljen, a realno je za očekivati da će se ponoviti tek za dva mjeseca – rekla je Antunović. Pitali smo ju je li već započela predizbornu kampanju.

– Nemam komentara – bilo je sve od Željke Antunović. 

Ključne riječi

Komentara 17

ZG
zg2012
17:06 22.01.2010.

Hoće li nam i ovo naknadno biti prikazano kao demokratski unutarstranački izbori? (Vrh stranke odlučio se za kandidata kojeg bi htjeli da dobije). Osobno simpatiziram SDP i želim da budu bolji i kvalitetniji od ovakvog načina. Neka se natječe tko želi, a članovi neka odluče! Da je tako bilo kod izbora za predsjedničkog kandidata, možda sada ne bi bilo potrebe za raspuštanjem podružnica.

SA
Santiago
17:33 22.01.2010.

SDP nastavlja svoju politiku koju su provodili sa Bandićem tj. ukradi koliko god možeš kroz Holding jer ipak se oni moraju od nekud financirati.nadam se da će im USKOK uskoro pokucati na vrata.

TH
thierry
16:50 22.01.2010.

Katastrofa, ovaj lik je lopov lopov! Ajme užas ako je on glavni kandidat...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije