Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pjesma posvadila

Zlatne žice Slavonije sele se u drugi grad?

festival
28.01.2011.
u 16:00

Žao mi je što I. Enjingi ne odustaje od otimanja nečeg što je vlasništvo građana. Vjerovao sam da će u njemu biti zrnce poštenja – komentirao je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko

– Nisam dopustio miješanje politike u festival jer je Grad htio utjecati na sudjelovanje izvođača pratećih priredbi, a svake godine njima je bilo najvažnije gdje će tko sjediti i tko je iz koje stranke – poručio je Ivan Enjigi, predsjednik Glazbenog društva Zlatne žice, koje je do sada organiziralo festival Zlatne žice Slavonije. Dodao je da će, ako to društvo ne dobije koncesiju za ovogodišnju priredbu, organizirati još jedan festival. Kaže da je najavljeno održavanje festivala od 1. do 3. rujna te rezervirani termini za prijenose HTV-a. Njegove tvrdnje potvrdio je koordinator Požeške berbe grožđa Tomislav Sertić, istaknuvši da je bilo pritisaka na sudjelovanje u festivalskoj povorci.

– Društvo Zlatne žice predalo je zahtjev za zaštitu imena i znaka festivala Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo pa to nitko drugi ne može koristiti, a Grad Požega zaštitio je korištenje toga na proizvodima i u oglasne svrhe uključujući i na središnjem gradskom trgu, što su različite stvari – komentirao je Enjigi.

Upozorio je da Grad ne ispunjava financijske obveze prema festivalu pa za lanjski još nije doznačen novac te je sada manjak 200.000 kuna. Najavio je uz potporu sponzora pokriće tog duga te mogućnost organiziranja festivala na drugoj lokaciji ili čak u drugom gradu, tvrdeći da ima iznimno povoljnih ponuda za to. Po njegovim riječima, festival sufinancira i Županija koja, za razliku od Grada, nema primjedbi na organizaciju. Međutim, i unutar društva Zlatne žice došlo je do podjela. Priopćenjem se u međuvremenu oglasilo šest, od ukupno 11, članova organizacijskog odbora festivala – tvrdeći da se u javnosti manipulira njihovim članstvom u tom odboru te da se ograđuju od pojedinačnog istupa Enjingija jer je navodno odluku o zaštiti znaka i imena proveo bez njihova znanja i odluke Upravnog odbora.

– Ja odgovaram materijalno za rad udruge i festivala, po statutu imam sve ovlasti i ne vidim što je tu sporno – rekao je Enjingi.

– Žao mi je što I. Enjingi ne odustaje od otimanja nečeg što je vlasništvo građana. Vjerovao sam da će u njemu biti zrnce poštenja – komentirao je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko.

Ključne riječi

Komentara 7

IL
ilan
19:39 28.01.2011.

Ako netko iz vana ne uništi naše onda mi imamo igrače koji će to učiniti, a još ih za to i plaćamo. Zašto Požeška vlast ima taj loši gen sa željom za samodestrukcijom? Kako samo neki trljaju ruke da si presele Festival u svoj Grad i čekaju da im lokalni primitivac u tome pomogne. Možda ga i plaćaju?

23
2305vlado
08:10 29.01.2011.

bolesno i jadno...drug Ronko ima rješenje za sve.Njegova rješenja požeženima su već dobro poznata,zato druže Ronko odi kući,presvuci pelene,torbu u ruke i odi u Beogradski pašaluk svojoj familiji. Tamo ti je i mjesto.Usput povedi sa sobom četnikušu Severinu pa udarajte po cajkama .........

SI
SILO!
16:53 28.01.2011.

Požega ima dvije proslave Dana grada (Grgureva), dva Ivanja, dvije vatrogasne postrojbe, dvije gradske straže, odnedavno i dva Crvena križa, pa zašto ne bi imali i dva Festivala ako će se time zadovoljiti bolesna taština jednog čovjeka…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije